28 april 2015

CarPlayCarPlay: Muziek afspelen via de Muziek applicatie

Carplay logo Apple

Alle muziek die aanwezig is in de Muziek applicatie op je iPhone kun je beluisteren via CarPlay. Selecteer de muziek applicatie en je hebt direct de mogelijkheid om te kiezen tussen afspeellijsten, artiesten, nummers, albums en meer. Via deze weg kun je dus super snel jouw favoriete muziek beluisteren.

Zodra je een nummer afspeelt kun je via grote media knoppen het nummer pauzeren, volgende of vorige nummer raadplegen.

CarPlay-muzieklijst

Muziek afspelen, shuffle en herhalen via CarPlay

Vanzelfsprekend kun je ook de shuffle-functie gebruiken, tik hiervoor op de twee pijltjes linksonder. Vanaf dat moment zal CarPlay de muziek shuffle. Dit gebeurt dan binnen het album, afspeellijst, net hoe het werkt in iOS.

Een nummer, afspeellijst of album kun je herhalen door op de draaiende pijltjes te tikken. Via de drie bolletjes kun je extra's openen zoals het markeren als favoriet of een genius-afspeellijst samen te stellen. Bij dit laatste zal er automatisch een afspeellijst verwant aan dit nummer worden samengesteld.

Huidige Apple Music nummer in Carplay

Al deze gegevens kun je meteen raadplegen via de menu optie 'Huidige', hier zie je direct welk nummer er wordt afgespeeld. Deze applicatie kun je dan ook gebruiken voor nummers die worden afgespeeld via de Spotify app.

Lees ook: Alle modellen die Carplay ondersteunen

CarPlay is beschikbaar vanaf de iPhone 5 en wordt actief wanneer je de iPhone aansluit met de USB-kabel op een CarPlay compatible auto-entertainmentsysteem. Klik hier voor alle tips over CarPlay.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!