27 april 2015

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten (#16)

Openstaande webpagina’s verwijderen

Wanneer je op je iPhone of iPod Touch veel webpagina’s actief heb dan kun je deze afsluiten door op het kruisje te tappen in het overzicht, het kan echter veel eenvoudiger. Open Safari en tap op de 2 vierkantjes in de navigatiebalk.

Onmiddellijk wordt het overzicht geopend en kun je door met één vinger van rechts naar links te vegen over de pagina hem snel verwijderen. Een handeling die net iets minder preciesheid vraagt dan het afsluiten via het kruisje.

pagina-verwijderen

Zelfontspanner

Wil je zelf ook graag op foto staan, dan kun je gebruikmaken van de zelfontspanner. Deze is sinds iOS 8 standaard aanwezig in de Camera applicatie en is erg eenvoudig in gebruik. Open de app en tap (tik) op de cirkel met het klokje. Selecteer het aantal seconden (3 of 10), plaats de camera in positie en druk op de camera- of een volumeknop. Het aftellen zal starten en jij hebt de tijd om naar je plek te rennen.

Gif-animaties in Notities

Een gif-animatie is slecht te bekijken op een iPhone, iPad of iPod Touch. En zeker niet te bekijken in de Foto applicatie, maar wel via Safari, de Berichten en Notitie app. Open een (nieuwe) notitie in de Notitie applicatie en tap gedurende enige momenten op een lege regel.Kies in het pop-up menu op 'Voeg foto in' (indien nodig eerst op het driehoekje). Hierna kun je in je fotobibliotheek de gif-afbeelding selecteren en plaatsen in de notitie.

notitie-gif-animatie

Oproepen toestaan tijdens niet storen

Met behulp van de Niet storen functie is het mogelijk om alle meldingen die het berichtencentrum ontvangt stil te houden. Je ontvangt ze wel, maar het beeldscherm licht niet op en worden geen geluiden afgespeeld. Toch kan het zijn dat je een belangrijke oproep niet wilt missen, dan kun je ervoor kiezen dat je oproepen van je favorieten of een bepaalde groep contacten wel wilt ontvangen. Dit kun je activeren via: Instellingen ▸ Niet storen ▸ Sta oproepen toe van. Kies hier voor de gewenste instelling door ‘Favorieten’ of door een bepaalde groep te selecteren.

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten
Een vaste rubriek waarin verschillende kleine en handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch worden besproken. De verschillende delen, kun je hier bekijken.


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: