2 maart 2015

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten (#15)

iOS alternatief logo

Leeslijst in Safari

Het kan wel eens voorkomen dat je een webpagina of artikel ziet op internet dat je graag wilt lezen maar op dat moment niet de tijd hebt. Dan kun je de webpagina bewaren in je leeslijst zodat je hem op een ander tijdstip kunt lezen. De leeslijst kun je raadplegen via Safari, tap (tik) op het boekje in de knoppenbalk en vervolgens op het brilletje.

Om content toe te voegen aan de leeslijst volstaat het om het deel-icoon te tappen en daarna op de optie 'Zet in leeslijst'. Vanaf dit moment kun je de webpagina benaderen vanuit de leeslijst, ook wanneer je geen internetverbinding hebt want alles in de leeslijst wordt offline opgeslagen.

leeslijstnew

Scherm vergrendelen

Het scherm kantelt automatisch mee wanneer je een iPhone, iPad of iPod Touch draait. Vooral bij de iPad is dat handig omdat je liever het grote scherm in een fijne handelbare positie wilt houden. Toch is het mogelijk het scherm te vergrendelen zodat je deze enkel staand of liggend kunt gebruiken. Open hiervoor het bedieningspaneel (veeg met 1 vinger vanaf de onderkant van het scherm omhoog) en tap op het slotje. Het scherm wordt nu vergrendeld in de positie dat ie zich nu bevind. Bij de iPhone en iPod Touch zal het scherm ook vergrendeld worden, maar dan altijd staand.

Niet storen

De niet storen functie in iOS is handig om geen meldingen te ontvangen. De berichten applicatie heeft sinds iOS 8 een soort gelijkwaardige functie. Tijdens een gesprek kun je soms urenlang meldingen ontvangen van alle nieuwe berichten. Soms heb je er even genoeg van en dan is het mogelijk om de meldingen per gesprek uit te schakelen. Open de Berichten applicatie, ga naar een actief gesprek en tap naast de naam (of groep) op 'Details’. Schakel hier de optie 'Niet storen' in om de meldingen van dit gesprek uit te schakelen. De meldingen blijf je wel ontvangen, maar worden niet meer voorzien van een geluid of trilling.

meldingen-gesprek

Automatisch HDR-foto’s maken

Automatisch de HDR-functie (High Dynamic Range) tijdens het fotograferen inschakelen kan een hoop mooie foto’s opleveren. iOS zal zelf bepalen wanneer de HDR-fucntie nodig is om een goed resultaat te bekomen. iOS zal meerdere foto’s met over- en onderbelichting maken om ze vervolgens samen te voegen tot één foto dat voor een verbeterd eindresultaat zorgt. Om dit automatisch toe te passen dien je de Camera applicatie te openen en vervolgens bovenin op 'HDR' te tappen, kies hier voor 'Auto'. Wanneer je nu foto’s maakt zal iOS zelf bepalen wanneer hij de HDR functie zal gebruiken.

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten
Een vaste rubriek waarin verschillende kleine en handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch worden besproken. De verschillende delen, kun je hier bekijken.Reacties


  • Frank

    2 maart 2015 om 11:50

    Die auto HDR functie kan je vergeten op een iPhone 5, daar kan je alleen maar kiezen voor HDR aan of uit. de flitser kan je wel op auto zetten.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!