22 maart 2015

OS X: Snel huidige applicatie geforceerd stoppen

algemeen OS X logo

Een applicatie afsluiten doe je meestal door op het rode bolletje te klikken in het venster of met de toetscombinatie cmd⌘ + W of Q. Daarnaast kan het ook voorvallen dat je een applicatie geforceerd moet afsluiten.

Dit kun je op vele manieren doen, waaronder het openen van het 'Forceer stop' venster. Deze kun je openen via  ▸ Forceer stop of via de toetscombinatie option⌥ + cmd⌘ + esc, maar het kan op een nog eenvoudigere manier.

forceershift

Zorg ervoor dat de applicatie je geforceerd wilt afsluiten actief is en klik op het -logo in de menubalk. Druk hierbij de shift⇧-knop in. Je zal merken dat er dan in het menu 'Forceer stop van [naam applicatie]' zal staan, klik hierop om de actie uit te voeren.

Daarnaast kun je ook de toetscombinatie shift⇧ + option⌥ + cmd⌘ + esc uitvoeren voor hetzelfde resultaat. De desbetreffende applicatie geforceerd te stoppen. Deze optie kun je ook toepassen bij 'Finder', vooral bij deze applicatie is deze optie erg handig in sommige gevallen.

Helaas kun je dit niet toepassen wanneer een applicatie crasht en de bekende strandbal zichtbaar is, dan moet je de toetscombinatie option⌥ + cmd⌘ + esc gebruiken om de applicatie geforceerd te stoppen.

Digilike, bedankt voor de tip

Meer over OS X kun je hier terugvinden.Reacties


  • Angelo

    22 maart 2015 om 22:20

    Hele goede tip! Bedankt, Ik zit er vaak mee dat je in windows een taakbeheer functie had waar je alle progamma mee kon afsluiten en nu hebben jullie laten zien dat je dit ook zo snel kan vinden in OS X, Kort om een goede tip.

  • Digilike

    25 maart 2015 om 10:14

    Graag gedaan! Met shift+appeltje merkte ik dat Finder gestopt kon worden. Maar blijkbaar kan het breder worden toegepast.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!