Menu

21 maart 2015

OS X: Een gehele map met foto’s openen in Voorvertoning

Voorvertoning OS X icon

Met behulp van de Voorvertoning applicatie kun je allerlei handige bewerkingen uitvoeren op je afbeeldingen en foto’s. Denk hierbij aan het aanpassen van het formaat en kleur, een foto bijsnijden of van je kleurenfoto een prachtig zwart-wit exemplaar maken. Deze tips en nog veel meer Voorvertoning-tips kun je hier terugvinden op appletips.

In Voorvertoning is het mogelijk om meerdere afbeeldingen te openen zodat je deze eenvoudig kunt bewerken. Uiteraard kun je ze dan één voor één openen, maar echt handig is dat niet. Gelukkig is OS X slim genoeg om in één keer bijvoorbeeld een hele map te openen in voorvertoning zonder al te veel gedoe.

allesopenenvoorver

Open hiervoor een Finder venster en navigeer naar de map met daarin de foto’s die je graag wil bewerken. Sleep vervolgens deze map naar het voorvertoning-icon in bijvoorbeeld je Dock of in het ‘Programma’ Finder venster.

Onmiddellijk worden alle foto’s en afbeeldingen die aanwezig zijn in deze map geopend in Voorvertoning. Uiteraard kun je ze dan eenvoudig bewerken en eventueel exporteren naar een ander formaat. Wanneer je voorvertoning sluit worden alle aanpassingen automatisch bewaard.

Meer over Voorvertoning kun je hier terugvinden.




Gerelateerde tips:




Reacties


  • DAnny 30 april 2015 om 12:17

    tja, wel bewaard en voorvertonen wordt afgesloten, maar als je daarna eender welke afbeelding terug opent (bv via dubbelklik) dan verschijnen de zogezegde bewaarde documenten terug in voorvertoning !!! wil je er vanaf dan kan dit blijkbaar niet zonder dat je voor ELK bestand moet confirmeren met BEWAAR-toets ????
    Klopt dat of zie ik iets over het hoofd?
    Werk met Maverick en voorvertoning 7.0

  • Wesley Fabry 30 april 2015 om 13:57

    Dat moet niet, maar als je bijvoorbeeld Voorvertoning afsluiten met cmd⌘ + Q terwijl al deze afbeeldingen nog open zijn dan kan het zijn dat ze opnieuw geopend worden. Dit is overigens alleen voor afbeeldingen die nog niet bewaard zijn. Zorg wel dat bij  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Algemeen ▸ De optie ‘Sluit vensters bij stoppen van een programma’ ingeschakeld is.

Een reactie toevoegen: