20 november 2008

Gif animaties bekijken op een Mac

graphics

We hebben de laatste tijd meerdere vragen gekregen van gebruikers die zijn overgestapt van Windows naar Mac OS X. Een van deze vragen was: "Is het mogelijk om een .gif animatie bestand te bekijken?"

.gif animaties werken gewoon op een Mac, echter worden ze standaard geopend met de 'voorvertoning/preview' applicatie die wel de afbeelding weergeeft maar niet de animatie. Om de animatie toch te kunnen bekijken kan je het .gif bestand slepen naar het safari icoon in de Dock of deze simpelweg in een safari venster slepen. Je .gif animatie verschijnt hierna in een lege pagina.

Wanneer je veel gebruik maakt van .gif bestanden kan je natuurlijk de standaard applicatie voor het openen van deze bestanden aanpassen. Dit doe je door een .gif bestand te selecteren en de toets combinatie Command - I te gebruiken in de sectie "Open met" vervang je 'voorvertoning' door 'Safari' en klik je op de knop "Wijzig alles.." wanneer dit niet doet dan wordt alleen het huidig bestand geopend met safari.

properties

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!