23 mei 2009

OS X: PDF bestanden in Safari uitschakelen

safari-png

Wanneer je in Safari op een hyperlink klikt waar achter zich een PDF bestand bevindt dan wordt deze standaard geopend in het actieve Safari venster. Wanneer je de PDF bestanden liever wilt downloaden en daarna wilt bekijken in bijvoorbeeld de Voorvertoning/Preview applicatie dan is dat mogelijk door een aanpassing te maken in de Safari WebKit.

Sluit Safari af en start een Terminal sessie, typ hierin het commando:

defaults write com.apple.SafariWebKitOmitPDFSupport -bool YES

Na het opnieuw opstarten van Safari zal je merken dat PDF bestanden nu worden gedownload in de download folder en niet meer worden geopend in het Safari venster. Wanneer de optie "Automatisch openen van veilige bestanden" in Safari is geactiveerd dan worden de PDF bestanden na het downloaden geopend in de voorvertoning/Preview applicatie.

Maak je gebruik van Adobe Acrobat reader dan is het mogelijk dat deze tip niet werkt, de Adobe applicatie installeert namelijk een browser plugin die kan conflicteren met de aanpassing.

De standaard automatisch voorvertoning in Safari kan je weer activeren doormiddel van:

defaults write com.apple.SafariWebKitOmitPDFSupport -bool NO

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


 • tol

  23 mei 2009 om 21:47

  Leuk. Eerste maal dat ik appletips open staat mijn probleem bovenaan. Alleen heb beide codes geprobeerd maar kan nog steeds geen pdf openen. Het euvel is ontstaan in safari sinds ik adobe Cs3 heb geïnstalleerd. Heb daarom onlangs opnieuw een adobe reader gedownload. Maar die neemt hij ook niet. In Firefox gaat het wel, downloads en voorvertoning.
  Is in de code – boo1 of een hoofdletter I?

 • w.bos

  24 mei 2009 om 21:11

  Hi, ik vermoed : bool (be, oh, oh, el) van bolean een digitale aanduiding

 • sjaak

  22 juni 2009 om 19:28

  had ik ook met cs3 en abode versie 8
  de oplossing alle vensters acrobat en safari sluiten
  dan acrobat opstarten
  daarna safari weer starten dan lukt het wel

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!