22 mei 2009

OS X: Een applicatie forceren om een document te openen

force-app

Het kan soms voorkomen dat een applicatie in de OS X Dock een document niet wilt openen, hoewel deze dat wel zou moeten kunnen. In zo'n geval kun je proberen de applicatie te forceren om het document als nog te openen.

Wanneer je bijvoorbeeld een oud WordPerfect document uit je archief wilt openen kan deze tip handig zijn. Als je het document sleept naar de icoon van Microsoft Word in de Dock, is de kans groot dat dit niet oplicht. Dat zou erop wijzen dat het programma het document niet kan openen.

Als dat gebeurt, houd dan de Command ⌘- en Option ⌥-toets ingedrukt en sleep het document naar het Word-icoon in de OS X Dock. Op deze manier kun je de applicatie forceren om het bewuste document alsnog te openen.

Twan bedankt voor de tip!

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


  • Neman

    22 mei 2009 om 20:58

    Even terzijde……in Ofice2008 is er een probleem in Word want er wordt geen spellingscontrole uitgevoerd tijden het typen. Let wel, in het eerste lege document wordt geen spellingscontrole uitgevoerd, daarentegen in alle andere nieuwe geopende lege documenten wordt wel spellingscontrole uitgevoerd!! Iemand enig idee waaraan dit kan liggen??

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!