19 maart 2013

De voorvertoningen in OS X Finder uitschakelen

De meest gebruikte applicatie op de Mac is Finder, vanuit Finder kun je snel programma’s, harddisks, bestanden, mappen, foto’s, etc raadplegen. In het Finder venster vind je al je bestanden terug en wordt er automatisch een voorvertoning getoond.

Dit wil zeggen dat je een miniatuur afbeelding ziet van de foto, video, document, enzovoorts. Deze leuke eyecatcher kan voor sommige echter storend en vertragend werken en hebben liever de standaard afbeelding van de extensie. Gelukkig voor hun is het mogelijk om deze optie uit te schakelen, volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open Finder
• Klik in de menubalk op 'Weergave'
• Selecteer de optie 'Toon weergaveopties'
• Vink de optie 'Toon voorvertoning' uit

voorvertoning-Finder

Bovenstaande procedure kan alleen worden toegepast wanneer de weergave in Finder is ingesteld op 'Symbolen', 'Lijst' of 'CoverFlow'. Wanneer je gebruik maakt van de kolom weergave dien je de optie 'Open altijd in kolomweergave' uit te schakelen in het 'Weergaveoptie' venster. Uiteraard is de voorvertonings-optie handig wanneer je snel een bepaalde afbeelding wilt zoeken in Finder.

Meer tips over Finder kun je hier terugvinden.Reacties


  • Mary

    30 juni 2013 om 20:11

    Ik wil wel het voorvertoon icoontje zien voor de bestandsnaam, maar in de voorvertoningskolom wil ik dat niet (want dat laat ook de inhoud van leesbestanden zien en dat wil ik niet als er anderen bij staan). In de voorvertoningskolom wil ik wel de datagegevens zien (wanneer voor het laatst bewerkt). Dus eigenlijk hoe dat in os x versie 5 werkte. Deze combi mis ik nu.

  • Wil

    22 december 2013 om 14:04

    Voorvertoning blijft bij bovenstaande aanwijzingen te allen tijde pdf bestanden openen in voorvertoning van Apple. Dit programma kan ook niet worden verwijderd of zodanig worden aangepast dat je per bestandstype kan aangeven of voorvertoner wel of niet als standaard kan worden gebruikt. Naar mijn idee een tekortkoming van Apple om gebruikers te verplichten tot voorvertoning van Apple.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!