2 augustus 2017

iMessage apps definitief verwijderen van je iPhone of iPad

berichten icoon iOS

Sinds iOS 10 heeft de Berichten applicatie in iOS een eigen App Store gekregen, hierin kun je zoeken naar apps en extensies speciaal voor iMessage. Zo kun je ondermeer stickers of gifs gebruiken in Berichten, maar ook productieve apps zoals het snel oproepen van bestanden en documenten.

De iMessage apps zijn handig in gebruik en vaak gekoppeld aan een 'volwaardige' iOS applicatie. Zo heeft bijvoorbeeld de Reddit app eigen stickers voor Berichten, Evernote een iMessage app, etc. Echter zijn er ook apps die alleen te gebruiken zijn in de Berichten applicatie zelf. iOS zal dus niet apart een app installeren op het beginscherm van je iPhone of iPad.

Het beheren van deze apps vindt plaats in de Berichten applicatie zelf. Open deze en tik op App Store logo naast het tekst veld, tik op de vier bolletjes en vervolgens op 'Store'. Via het tabblad 'Beheer' kun je de extensies uitschakelen, echter kun je deze niet verwijderen via deze weergave. Extensies van iOS apps kun je dan op deze manier uitschakelen, zonder dat je de app moet verwijderen. Maar soms wil je een iMessage app (zonder overeenkomstige iOS app) verwijderen, dit moet je doen op een speciale manier.

iMessage apps en stickers verwijderen

• Open de Berichten applicatie
• Tik op het App Store logo
• Tik op de vier bolletjes
• Leg je vinger op de extensie die je wilt verwijderen
• Wacht tot ze gaan wiebelen
• Tik op het kruisje

iMessage apps verwijderen in iOS Berichten

De extensie wordt onmiddellijk gewist van je iPhone of iPad en is vanaf dan alleen nog maar opnieuw te downloaden via je aankopen in de App Store. Zie je de desbetreffende app niet staan in het overzicht dan moet je deze eerst inschakelen via bovenstaande stappen. Meer informatie over iMessage apps en extensies lees je hier uitgebreid terug.

Lees ook: Meldingen per gesprek uitschakelen in Berichten in iOSReacties


  • loius larondelle

    2 augustus 2017 om 21:38

    Zeer goed doe ze verder;
    Dank U.

Een reactie toevoegen: