1 april 2016

iOS 9iOS 9.3: Ondersteuning voor songteksten in Muziek app

Apple Music en muziek applicatie logo

Een functie terug van weggeweest is het bekijken van songteksten in de Muziek app. Vanaf iOS 9.3 worden de songteksten weer gesynchroniseerd met de iPhone, iPad en iPod Touch.

Songteksten dien je wel eerst toe te voegen aan je muzieknummers via iTunes, daarna worden deze gesynchroniseerd via de bekende synchronisatie weg of via Apple Music (iCloud-muziekbibliotheek). Hoe je de songteksten toevoegt lees je hieronder terug.

• Zoek op het internet naar de songtekst
• Selecteer de tekst van de songtekst en kopieer deze met cmd⌘ + C
• Open iTunes en navigeer naar het muzieknummer
• Klik op het muzieknummer met een secundaire klik
• Kies in het context menu voor 'Toon info'
• Open het tabblad 'Songtekst'
• Plak in het veld de songtekst met cmd⌘ + V

Lees ook: Songteksten toevoegen aan iTunes met Get Lyrical

Je ziet een Macbook en een iPhone, deze tonen iTunes en de muziek applicatie met songteksten

Bevestig door op 'OK' te klikken, vanaf dat moment is de songtekst toegevoegd aan het muzieknummer. Herhaal dit voor alle nummers die je wil. Via Apple Music wordt dit onmiddellijk gesynchroniseerd.

Songteksten bekijken in iOS

Om de songtekst te kunnen bekijken navigeer je naar een nummer met songtekst, speel deze af en tik onderaan de mini-speler op het afgespeelde nummer. Deze wordt groot weergegeven samen met de cover van het album. Tik op de cover en onmiddellijk wordt de songtekst getoond.

Lees ook: Nummers uit afspeellijsten niet toevoegen aan mijn muziek (Apple Music)Reacties


 • Jochen

  1 april 2016 om 10:07

  De werkwijze om op de cover te tikken om de songtekst te zien is ook de ideale manier om bug boven te halen, nl, songtekst tonen, volgend nummer kiezen en desnoods nog eens het volgende en je zal merken dat je enkel de eerste songtekst zal blijven zien en er ook niet meer uit raakt…
  Bij mij is dit toch het geval en dat al heel lang zelfs…

 • Geluid verhuur

  1 april 2016 om 15:07

  Handige functie!

 • Mondo

  1 april 2016 om 19:02

  @jochen: hier geen last van.

 • Femke B

  4 oktober 2016 om 14:11

  Wanneer ik een nummer (mp3) in Itunes voorzie van een songtekst (via Info en tabblad songtekst) gaat alles prima. Tijdens het afspelen van het nummer toont Itunes de songtekst.

  Maar als ik het nummer naar de “Muziek-app” op de Ipad overzet kan ik nergens meer de songtekst terugvinden. Ook niet als ik rechtsonder op het album icoontje klik. Als je naar beneden scrollt staat er alleen “volgende”. De drie rode puntjes geven alleen de opties “verwijder uit bibliotheek” en “zet in afspeellijst”. Maar nergens is meer de optie “songtekst” te vinden.

  Weet iemand hier een oplossing voor?

 • Wesley Fabry

  4 oktober 2016 om 14:15

  @Femke Helaas synchroniseren wij niet meer en maken we gebruik van Apple Music. Het beste kun je deze vraag stellen op https://genius.appletips.nl Onze experts en leden weten misschien een oplossing…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!