23 november 2012

iOS: Game Center volledig uitschakelen

Game Center is een leuke functie in iOS, dankzij deze functie kun je tijdens het spelen van games 'achievements' behalen. Via de applicatie kun je snel top scores bekijken van jezelf en die van je vrienden. Uiteraard is het ook mogelijk om met behulp van Game Center multi-player games te spelen.

Sinds OS X Mountain Lion kun je Game Center ook gebruiken op je Mac. Wanneer je liever geen gebruik van Game Center wilt maken is het echter niet zo eenvoudig om deze volledig uit te schakelen. Toch is het mogelijk deze uit te schakelen in iOS, volg hiervoor onderstaande procedure.

Open de Game Center applicatie en tap op 'Account', selecteer vervolgens de optie 'Toon account' (1). Tap bij de optie 'E-mail' op het mailadres bij de optie 'Gecheckt', tap vervolgens op 'Verwijder e-mail uit account'. Wijzig daarna je gebruikersnaam, zodat je niet meer gevonden kan worden op deze naam. Log na deze procedure uit met behulp van de 'Log uit'-knop (2).

Verwijder als volgt het Game Center uit het berichtencentrum, dit doe je via: Instellingen ▸ Berichtgeving ▸ Game Center. Schakel alle opties uit en kies als meldingsstijl voor 'Geen'.

Start vervolgens een applicatie op die gebruik maakt van Game Center. Deze zal je de vraag stellen om in te loggen in Game Center om de optie te gebruiken. Tap op 'Annuleer' en sluit de applicatie volledig af, herhaal dit 2 maal. Wanneer je na driemaal Game Center hebt geannuleerd krijg je de optie om Game Center volledig uit te schakelen.

Via de Game Center applicatie kun je weer eenvoudig opnieuw inloggen, je e-mail adres in te vullen en je gebruikersnaam opnieuw te wijzigen. Activeer Game Center vervolgens weer in het berichtencentrum om weer volledig gebruik te kunnen maken van deze functie.

Meer tips over Game Center kun je hier terugvinden.Reacties


 • Loek

  23 november 2012 om 10:48

  Eindelijk dat irritante gamecenter weg. Hartelijk bedankt voor de tip.

 • maddriver

  23 november 2012 om 17:11

  Goeie tip, scheelt het ook nog in geheugen of processorcapaciteit?

 • ano

  23 november 2012 om 21:03

  Dit werkt helaas niet, deze tip staat zo als instructie op de Apple website of forum, op een iPod, iPad en 2 iPhones geprobeerd, na een paar games komt hij ingelogd en wel weer met Gamecenter, met de ramdon verzonnen gebruikers naam. Heel vervelend dat Apple gebruikers niet gewoon de mogelijkheid geeft dit soort functies uit te zetten

 • Saskia

  16 december 2012 om 16:03

  Ook met je tip is het helaas nog niet gelukt om Game Center te sluiten of te verwijderen …… inmiddels wel al Euro 10,00 afgeboekt om zgn tegoed bij te werken.

  Game Center opent niet echt maar blijft ‘laden’

  Is er een route via iTunes?

 • Theo

  20 december 2012 om 22:44

  Hij staat al lang op geen, maar iedere keer als ik een spel wil spelen krijg ik die irritante game center er weer voor en na tig keer drukken is hij weer voor even weg. Volgende keer komt hij gewoon weer terug. Maak er een losse app van voor degene die hem willen hebben. Na deze nooit meer een apple.

 • FreBo

  24 februari 2013 om 12:41

  Dit werkt tot je je gsm eens hebt afgezet. Start je daarna terug op en wil je een spel spelen dan start hij automatisch game center ook op. Kan je terug herbeginnen

 • erik

  5 maart 2013 om 20:46

  Game Center opent niet echt maar blijft ‘laden
  dit is sinds vandaag,
  hoe kan ik dit probleem oplossen

 • Bateendje

  9 mei 2013 om 11:08

  Superrrr bedankt!!

 • Frank

  15 mei 2013 om 20:37

  Ik mag niet eens meer inloggen en krijg dat klo…….. Ding niet meer weg.
  Ik wordt er helemaal ibelig van HELP

 • Frank

  15 mei 2013 om 20:55

  Tja of je zet de blokkering uit !!!!!!

  Ik had in de instellingen de blokkeringen aan staan en dan blokkeer je, je zelf dus
  HIJ IS EINDELIJK WEG !!!!!!!!!!!

  BEDANKT

  Frank

 • Theo

  17 augustus 2013 om 15:25

  Na deze nooit meer een apple. Geef gewoon een mogelijk in de app dat je hem kan uitschakelen.

 • Juul

  21 september 2013 om 8:45

  Nee het werkt bij mij ook niet, ik ben nooit ingelogd op gamecenter en alsnog blijft ie om het spel maar vragen dat ik een account moet maken, maar ik heb echt geen zin in nog meer gezeur van die app, bovendien is het zo dat als ik bijv op school een spelletje wil spelen en game center vind het leuk om daar even tussen te komen, loopt game center de hele tijd te laden en kan ik het ook niet annuleren totdat ik weer wifi heb, zo kan ik dus alleen spelletjes spelen als ik wifi heb, fcking asociaal. Ik word er gek van en ik vind het raar dat je het niet zo maar uit kan zetten

 • Syl

  28 oktober 2013 om 20:53

  Sinds iOS 7.0.3 heb ik problemen met game center… Start op maar gooit zichzelf daarna dicht

 • Siebe

  29 november 2013 om 15:30

  Ik kan me game center niet openen blijft maar laden !!!! En is erg irritant op een spel en als ik dan inlog dan doet hij raar en moet hij ook steeds laden wat moet ik nu doen???

 • alexander

  8 december 2013 om 18:48

  hallo allemaal ik heb een vraag hoe ik mijn gamecenter account op mac deleten ik heb alles gedaan wat in de beschrijving (hier boven)maar ik kan dit niet vinden (Tap bij de optie ‘E-mail’ op het mailadres bij de optie ‘Gecheckt) waar staat gecheckt? weet iemand dat bedankt voor de antwoord

 • nastja

  21 april 2014 om 15:19

  Hallo
  Als ik mijm gamecenter open dan blijft ie alleen maar laden wat moet ik doen want als ik een spelletje wil doen moet ik in loggen maar dan doet ie.raar
  Help

  Gr nastja

 • Ocmyk

  20 juli 2014 om 15:25

  Kan je ook een game via Facebook inloggen ipv. Via game center? Ik speel de game op de ipad en hij logt automatisch in via game center terwijl ik het via Facebook wil spelen

 • christel

  21 augustus 2014 om 18:39

  hallo ik probeer steeds het spelletje(farmville2 country escape)te spelen op mijn iphone 4S maar vlieg er steeds weer uit. wat kan ik doen ..tablet is stuk dus moet het nu oplossen via de iphone…

 • Jaap de Boer

  12 oktober 2014 om 22:48

  Kan dit ook op de computer? Steeds als ik wil schaken tegen de computer krijg ik de opdringere melding om in te loggen.

 • Godelieve

  19 juli 2016 om 1:31

  Alles wat hier bovenaan beschreven staat over een account, zie ik nergens terug in het gamecenter op de IPad 3, dus ik wordt hier niet veel wijzer van en zit nog steeds opgescheept met dat stomme game center. Graag uitleg van iemand, hoe ik het verwijder van een iPad 3?

 • Karin

  30 september 2017 om 15:06

  Mijn Gamecentre is er niet meer, maar bij de instellingen wel.
  Daar staat dat ik niet ben ingelogd.
  Toch gebruikt Gamecentre mobiele data in mijn systeem?

 • Wesley Fabry

  30 september 2017 om 19:03

  De game center app is sinds iOS 10 er niet meer, vanaf nu werkt dit puur op je account in de instellingen. Bij openen van games wordt er nog verbinding gemaakt wanneer een app dit ondersteund.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!