18 mei 2013

iOS: Snel een iDevice wissen en herstellen

2012-iphone5-gallery1Dankzij iCloud kun je eenvoudig al je gegevens bewaren in de 'cloud' en is het zelfs mogelijk om online een back-up te maken van je iPhone, iPad of iPod Touch en deze vervolgens online te bewaren. Op deze manier is het bijna niet meer nodig om je iDevice te synchroniseren met iTunes.

Toch denken vele gebruikers wanneer zij om bepaalde redenen hun iDevice dienen te herstellen dit enkel mogelijk is via iTunes en vervolgens van hieruit ook weer een back-up terug zetten. Al deze handelingen kun je echter ook uitvoeren direct vanaf je iDevice en iCloud, volg hiervoor onderstaande stappen.

Maak allereerst een back-up van je iPhone, iPad of iPod Touch. Dit doe je via Instellingen ▸ iCloud ▸ Opslag en reservekopie ▸ Maak nu reservekopie.

herstellen

Wanneer deze procedure is voltooid kun je het toestel herstellen. Dit kun je doen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Stel opnieuw in ▸ Wis alle inhoud en instellingen. Wanneer je iDevice is hersteld kun je hem opnieuw instellen en krijg je de mogelijkheid om de back-up te restoren vanaf iCloud.

Meer tips over iCloud kun je hier terugvinden.Reacties


 • Timosha

  18 mei 2013 om 9:33

  Misschien ten overvloede. Als men dat doet op een iDevice met een jailbreak heb je één van de twee manieren ontdekt om een iDevice te “bricken”. ;-)

 • Frank

  18 mei 2013 om 10:31

  Ik weet niet, maar een lokale kopie via iTunes terugzetten geeft mij meer vertrouwen. Niet zozeer omdat je een back-up in iCloud hebt staan maar meer in de instabiele WiFi of 3G verbinding en daardoor wellicht de back-up corrupt kan raken.

 • Mike

  19 mei 2013 om 1:07

  Dan herstel je enkel de instellingen van je apparaat, en zet je hem weer terug vanaf reservekopie, JE HERSTELD OP DEZE MANIER DE SOFTWARE NIET’…

 • Corei51001

  19 mei 2013 om 15:02

  Ehmm welke dingen worden er niet gebackupt als je hem met iCloud synchroniseert?

Een reactie toevoegen: