23 november 2014

BasisiPad Air 2: Het geluid direct op mute zetten via de volumeknoppen

Wie in het bezit is van een iPad Air 2 heeft het vast en zeker al gemerkt van de mute-knop (geluid uit) niet meer aanwezig is. Vanaf nu beschikt de iPad Air maar over vier knoppen. De aan/uit-knop, thuisknop en de twee volume knoppen.

Veel gebruikers missen deze mute-knop, maar helemaal verdwenen is deze niet. De volumeknoppen en het bedieningspaneel in iOS nemen namelijk deze functie over. Wil je snel het geluid uitschakelen op je iPad, dan volstaat het om gedurende enige momenten te drukken op de volumeknop '-'.

Direct word het geluid uitgeschakeld, in plaats van stap voor stap het geluid af te bouwen.

geluid-uit

Daarnaast kun je uiteraard het geluid in één keer uitschakelen via het bedieningspaneel. Veeg met behulp van één vinger vanaf de onderkant van je scherm naar boven. Het bedieningspaneel wordt geactiveerd en hier kun je op de bel tappen om het geluid in of uit te schakelen.

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


  • jochen

    25 november 2014 om 19:14

    Dit doet die bij mijn iPad Air ook en vind het helemaal niet zo handig. Als ik het geluid wil halveren moet ik de knop ‘-‘ dus telkens een aantal keren indrukken. Niet zo handig op de iPad Air waar ik wel nog beschik over een muteknop

  • Willy Haagsma

    3 augustus 2015 om 21:39

    Ik vind het maar zeer verwarrend: op het bedieningspaneel heb ik de keuze tussen geluid uit:uit en geluid uit:aan. Bij geluid uit:uit (dat is dus geluid aan!), is de bel grijs, zodat je zou denken dat het geluid dan uit staat. Maar niet dus!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!