9 mei 2014

iPad: Recent gesloten tabbladen opnieuw openen

Safari logo 7 retinaSinds de lancering van de iPad blijft Safari de meest populaire app. Uiteraard is dit te wijten aan het veelvuldige internet gebruik. Met behulp van de tabbladen kun je meerdere vensters openen en verschillende webpagina's tegelijkertijd bezoeken.

Wanneer je een tabblad afsluit zou je in eerste instantie denken dat deze 'voorgoed' verloren is. Gelukkig kun je deze ook weer opnieuw openen, volg hiervoor onderstaande stappen:

Wanneer je de onlangs gesloten tabbladen opnieuw wilt raadplegen kun je dit doen door gedurende enige momenten te tappen op het plus-icon naast de tabbladen. Na enkele momenten verschijnt er een pop-up venster. Hier kun je eenvoudig alle onlangs afgesloten tabbladen opnieuw raadplegen.

tabbladsafari

Uiteraard kun je deze optie alleen toepassen binnen een bepaalde internetsessie. Wanneer je de Safari applicatie volledig afsluit zullen ook de 'Onlangs gesloten tabbladen’ worden verwijderd en is het niet meer mogelijk deze op deze manier te benaderen.

Je kunt dan eventueel nog in de geschiedenis van Safari zoeken, dit doe je door een nieuw tabblad te openen en vervolgens een spatie te typen in de adresbalk. Hierna kun je via de optie ‘Bladwijzers en geschiedenis’ de recente geschiedenis van safari raadplegen.

Meer over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


  • Marjolein

    15 augustus 2014 om 21:39

    Hoe lang blijft je zoekgeschiedenis staan onder “bladwijzers en geschiedenis” is dat een aantal dagen/weken of wordt dat vervangen door andere zoekopties, omdat er meestal maar een stuk of 5 in staan?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!