30 augustus 2015

Safari: Veelbezochte webpagina’s herstellen en verwijderen

iOS safari icoon

In iOS, maar ook in OS X, beschikt Safari over een 'Veelbezocht' optie, deze kun je raadplegen door de adres- en zoekbalk te openen. Eerst krijg je jouw favorieten (bladwijzers) te zien met daaronder de veelbezochte pagina’s.

De optie spreekt voor zich, de webpagina’s die je vaak bezoekt worden hierin getoond. Zo kun je snel je veelbezochte pagina’s raadplegen, bovendien wordt de lijst automatisch aangepast naar gelang het bezoeken van webpagina’s.

veel bezocht wissen in iOS

Het kan voorkomen dat je liever deze veelbezochte pagina’s wilt verwijderen of herstellen. Het is helaas niet mogelijk om de optie uit te schakelen (vanaf iOS 9 kan dit wel), wel kun je de gehele lijst herstellen of bepaalde pagina's verwijderen. Klik hier om een webpagina uit 'Veelbezocht' te verwijderen.

De lijst herstellen kun je doen door de geschiedenis te wissen, tik hiervoor in iOS Safari op het bladwijzer (boekje) icoon, tik nogmaals op het bladwijzer icoon (tabblad) en kies voor 'Wis' en tik op 'Wis hele geschiedenis'. In OS X Safari kun je dit doen via menubalk ▸ Geschiedenis ▸ scroll naar beneden ▸ klik op 'Wis geschiedenis en websitegegevens' ▸ Wis hele geschiedenis.

veel bezocht wissen in OS X

Alle webpagina’s worden verwijderd uit 'Veelbezocht' en je start weer opnieuw met het opbouwen van een veel bezocht-lijst.

Lees ook: Veel bezochte pagina's in iOS geheel uitschakelen

Meer over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


  • Patrick

    30 augustus 2015 om 11:00

    Is het ook mogelijk om de geschiedenis maar een bepaalde tijd bij te houden? Op de Mac kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de geschiedenis maximaal een dag bij te houden, maar ik kan deze optie niet vinden bij iOS. Of is dit ook pas mogelijk vanaf iOS 9?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!