30 augustus 2015

WATCHApple Watch: Het scherm in grijstinten weergeven

Apple Watch icon voor appindeling

Hoewel kleur voor vele personen erg belangrijk kan zijn, is het voor sommige een ware nachtmerrie.De interface van de Apple Watch is vooral zwart en minimalistisch, maar maakt nog veelvuldig gebruik van felle en harde kleuren. Dit kan voor sommige mensen met een visuele beperking erg storend zijn.

Apple heeft tijdens het maken van de Apple Watch aan deze mensen gedacht en biedt de mogelijkheid om grijstinten te gebruiken op het Apple Watch scherm. Hiermee worden alle applicaties, foto’s, video’s, kortom alles dat je Apple Watch toont grijs weergegeven. Hoe je dit precies kunt instellen lees je in onderstaande procedure:

• Open de Apple Watch applicatie op je iPhone
• Selecteer het tabblad 'Mijn Watch'
• Navigeer naar ‘Algemeen’
• Tap hier op ‘Toegankelijkheid’
• Schakel de optie ‘Grijstinten’ in

Grijstinten activeren Apple Watch

Onmiddellijk wordt de kleur van het scherm omgezet tot verschillende soorten grijs. Uiteraard wordt er gebruik gemaakt van verschillende tinten zodat donkere kleuren donkergrijs worden en lichtere kleuren licht grijs. Hierdoor ontstaat er toch een verschil en blijft alles goed zichtbaar.

Bij de optie toegankelijkheid in de Apple Watch applicatie, kun je nog meer visuele aspecten aanpassen waaronder het contrast, verminderen van beweging, knopvorming etc.

Lees ook: Grijstinten activeren op je iPhone, iPad of iPod TouchReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!