9 januari 2016

WATCHApple Watch: VoiceOver activeren en gebruiken

Apple Watch icon voor apple watch

Veel iOS gebruikers gebruiken de VoiceOver fucntie op de iPhone, iPad en iPod Touch, vooral gebruikers met een beperking halen hier veel voordelen uit. VoiceOver leest namelijk alle opties voor en helpt je al sprekend door de interface van iOS.

Ook de Apple Watch heeft een VoiceOver functie die je kunt toepassen, hoe je deze kunt activeren en gebruiken lees je hieronder terug.

• Open de 'Instellingen' applicatie op je Apple Watch
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Tik op 'Toegankelijkheid'
• Selecteer de optie 'VoiceOver'

Voiceover Apple Watch

Schakel de optie 'VoiceOver' in door de schakelaar op groen te zetten. Vanaf dit moment is VoiceOver actief, door te tikken op een onderdeel zal de Apple Watch dit voorlezen, door tweemaal te tikken kun je de optie of app activeren. Scrollen doorheen de verschillende opties en apps doe je door te vegen met twee vingers.

In het begin is het even oefenen om VoiceOver te gebruiken op de Apple Watch, maar het went snel. VoiceOver kun je overigens ook in- en uitschakelen via de Apple Watch app op je iPhone, navigeer naar Mijn Watch ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ VoiceOver. Hier kun je ook zaken zoals spreeksnelheid, het volume voor de VoiceOver, schermgordijn, etc. activeren.

Lees ook: De interface van de Apple Watch begrijpenReacties


  • Vince

    10 januari 2016 om 21:18

    Je kunt voice- over bij het installeren van je watch ook aanzetten door 3 keer op de kroon te drukken.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!