18 juli 2015

WATCHDe interface van de Apple Watch begrijpen

Apple Watch icon voor appindeling

Wanneer je de Apple Watch in handen krijgt zal je merken dat deze iets anders werkt dan je zou denken. Het is te vergelijken met iOS, maar toch is de interface anders. Met dit artikel en onderstaande handige infographic proberen we je te laten begrijpen hoe de interface van de Apple Watch precies werkt zodat je snel aan de slag kunt.

Net zoals bij de iPhone, heeft de Apple Watch een soort van toegangsscherm, dit is de klok met wijzerplaat. Dit is het hart van de Apple Watch en zal je vaak zien terugkomen. Wanneer je de Apple Watch activeert zie je de tijd, vanaf dit scherm heb je de toegang tot de meeste functies. Veeg met één vinger omlaag om het berichtencentrum te openen (kan alleen via de klok!) of veeg met één vinger omhoog om de snelle blik (glances) te openen (kan alleen via de klok!). Druk (force touch) op het scherm met extra druk om de wijzerplaat te wijzigen.

interface Apple Watch begrijpen

Wanneer je op de digitale kroon drukt navigeer je naar het app-overzicht en kun je alle applicaties openen die beschikbaar zijn op je Apple Watch. Een applicatie bestaat vaak uit een één of meerdere pagina's waar je naar beneden kunt scrollen, dit doe je via de digitale kroon of met je vinger op het scherm. Daarnaast kun je meerdere 'pagina’s' in een applicatie weergeven door met één vinger naar links of rechts te vegen.

In sommige applicatie kun je Force touch gebruiken om extra’s te activeren, druk hiervoor met extra druk op het scherm, is er geen optie beschikbaar dan zal het scherm even wiebelen zonder opties te tonen. Om terug te keren naar het app overzicht druk je éénmalig op de digitale kroon, in een app kun je vaak terug door op de snelkoppeling linksboven te tikken.

weer app op de Apple Watch

Op de Apple Watch kun je 2 (eigenlijk 3) applicaties/opties altijd en overal openen, het gaat hier op Siri en vrienden. Houd de digitale kroon ingedrukt tot Siri geactiveerd wordt, sluit af (keer terug) door één keer op de digitale kroon te drukken. Door kort te drukken op de zij-knop kun je jouw favorieten contacten (vrienden) raadplegen, door nogmaals te drukken of op de digitale kroon kun je de contacten weer verbergen. Als Apple Pay beschikbaar komt in Nederland en België dan kun je door de zij-knop twee keer kort achter elkaar in te drukken deze dienst activeren.

vrienden etc op Apple Watch

De Apple Watch kun je uitschakelen, in spaarstand zetten of vergrendelen door de zij-knop ingedrukt te houden, vervolgens verschijnen de opties waaruit je kunt kiezen. Door twee keer kort achter elkaar te drukken op de digitale kroon kun je de laatst geopende applicatie snel raadplegen.

Als laatste kun je te allen tijde een melding (notificatie) ontvangen op je Apple Watch, deze verschijnt via een pop-up en wordt geopend. Naar gelang van de applicatie kun je verschillende acties ondernemen zoals beantwoorden, sluiten, etc. door op de melding te tikken kun je (indien mogelijk) de applicatie openen.

De Apple Watch kun je in sluimerstand (stand by) plaatsen door hem te bedekken met je hand

Apple Watch interface infographic

Gebruik onderstaande infographic als hulpmiddel bij het ontdekken van je Apple Watch, de infographic start bij de 'Klok (wijzerplaat)', volg de pijlen om de handelingen uit te voeren. Onderaan zie je meer info over meldingen, universele apps, switching en uitschakelen.

Apple Watch interface infographic

Klik op de infographic om hem te vergroten, klik hier om de infographic te downloaden.

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!