19 juli 2015

WATCHApple Watch: Vrienden toevoegen en wijzigen (archief)

Apple Watch icon voor vrienden

Om snel je 'belangrijkste' vrienden te raadplegen kun je de gelijknamige optie activeren op de Apple Watch, met één druk op de zij-knop kun je de lijst met je favorieten contacten raadplegen, deze kun je dan vervolgens een bericht sturen, telefoongesprek starten of als ze een Apple Watch benaderen via digitale touch.

Je kunt (voorlopig) maximaal twaalf vrienden toevoegen aan deze lijst, hoe je dit doet en hoe je ze van positie kunt wijzigen lees je hieronder terug.

• Open de Apple Watch applicatie op je iPhone
• Navigeer naar 'Mijn Watch'
• Selecteer de menuoptie 'Vrienden'

Vrienden toevoegen Apple Watch

Je krijgt nu twaalf velden te zien die je kunt koppelen aan vrienden, via de knop 'Voeg vriend toe' kun je opzoek gaan in de contactenlijst naar een vriend. Selecteer deze om hem toe te voegen. Voor iedere vriend zie je een cirkel van bolletjes met één gekleurd bolletjes, dit gekleurde bolletje geeft aan waar de vriend zal weergegeven worden in de cirkel.

Mocht je vrienden willen verplaatsen dan kan dit via de 'Wijzig' knop, sleep dan de drie horizontale strepen naar de gewenste positie. Een vriend kun je verwijderen via de Wijzig-knop of door met één vinger te vegen van rechts naar links over de vriend in de lijst.

UPDATE: Deze optie is alleen beschikbaar in watchOS 1 en 2, nieuwere versies van watchOS ondersteunen deze optie niet meer!Reacties


  • Luc

    25 mei 2017 om 6:20

    Waarom werd deze mooie optie weggelaten in nieuwere versies ?

  • Wesley Fabry

    25 mei 2017 om 9:46

    @luc waarom weet niemand, heeft Apple helaas niet verteld.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!