30 augustus 2015

Facebook applicatie registreert onnodig gegevens en data

Facebook icoon (logo)

Facebook is een prachtig medium om in contact te blijven met je vrienden, maar helaas is de iOS applicatie niet altijd even 'vriendelijk' voor je iPhone of iPad. Facebook verzamelt ontzettend veel data en bewaart bijna alles wat je bekijkt zowel op je tijdlijn of wanneer je iemands profiel raadpleegt.

Het gaat dan vooral om afbeeldingen en video’s die voorbij komen in de applicatie, Facebook bewaart deze offline zodat je ze achteraf snel kunt raadplegen, vaak is dat overbodig. Deze opslag van gegevens heet cache en dit kan niet handmatig verwijderd worden, de enige oplossing is dan de Facebook applicatie te verwijderen en opnieuw te installeren.

Ben je benieuwd hoeveel ruimte de Facebook applicatie inneemt? Dit kun je controleren via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Gebruik ▸ Beheer opslag (bij opslag) ▸ zoek hier naar Facebook. Door op Facebook te tikken kun je bekijken hoeveel documenten en gegevens Facebook gebruikt en kun je de applicatie in één keer verwijderen.

Facebook gegevens

Daarnaast staat Facebook aan de top van het verzamelen van gegevens, dit gebeurt vooral in de achtergrond wanneer je de app niet actief gebruikt, het is dan ook aan te raden dit uit te schakelen. Dit doe je via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Ververs apps op achtergrond ▸ Schakel Facebook uit.

Facebook app registratie

Wanneer je vaak de applicatie gebruikt, dan kun je ervoor kiezen om Facebook mobiel te bezoeken via Safari. Hierdoor zullen er geen gegevens offline bewaart worden en kun je naar hartenlust Facebook gebruiken, alleen krijg je dan wel geen meldingen meer op je iPhone of iPad.

Facebook
FacebookCategorie: Social Networking
Ontwikkelaar: Facebook, Inc.
TV, iPad & iPhone  4+  352 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over Facebook kun je hier terugvinden.Reacties


  • kor

    31 augustus 2015 om 18:57

    Is dat niet inherent aan Facebook? ;-)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!