9 september 2015

iPhone apps voor een zorgeloze roadtrip

Een lange reis met de auto voor de boeg? Veel bestuurders kunnen hier als een berg tegenop zien. Eindeloze files, parkeerplekken zoeken, een slaapplek vinden en tanken bij een voordelig tankstation: het kan een stressvolle onderneming zijn.

Met het hele gezin op pad? De kinderen moeten geamuseerd worden, toiletten moeten snel gevonden kunnen worden en een rustige parkeerplek in de buurt zoeken om een pauze in te kunnen lassen is geen overbodige luxe.

Dit zijn slechts enkele zaken die komen kijken bij het maken van een roadtrip, maar om dit te voorkomen hoef je zeker niet je auto te verkopen en autovrij door het leven te gaan. Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom zijn er specifieke apps ontwikkeld, om goed voorbereid aan een autoreis te beginnen. Bovendien worden er tijdens de reis zelf ook handvatten geven voor een goed verloop van de reis met tevreden passagiers.

Handige apps voor onderweg in een notendop

Ga je op reis, maar weet je niet waar naartoe? Steeds meer mensen kiezen ervoor om op de bonnefooi de auto in te stappen. Toch is het handig om te weten waar je moet afslaan, zonder alle leuke steden voorbij te rijden. ViaMichelin is een app die je de snelste route laat zien om naar een bestemming te gaan.

auto1

Allergisch voor files? Het kan de pret flink drukken wanneer je urenlang vaststaat. Toch kan je dit voorkomen door gebruik te maken van Waze. Met deze app attenderen andere weggebruikers je op controles, verkeersopstoppingen en ongelukken. Vergeten de app te installeren en sta je toch vast in de file? Wanneer je kinderen op de achterbank onrustig worden van het lange stilzitten en de file beu zijn, zijn er een aantal apps om ze bezig te houden. Met Tozzle kunnen ze raadsels oplossen en puzzels maken. Bovendien is er ook Drawing Pad, waarbij ze leuke tekeningen kunnen maken en hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Zo zijn niet alleen je kinderen geamuseerd, ook jij hebt even rust!

Eenmaal uit de file wil je in een dichtbijzijnd stadje parkeren om te pauzeren. Waar mag je parkeren? De regelgeving kan per stad verschillen, waardoor een geschikte parkeerplek zoeken een lastige opgave kan zijn. Met de handige app Parkopedia vindt je de dichtstbijzijnde vrije parkeerplek. Wanneer je een kijkje wilt nemen in het stadje, kan je je auto ook weer makkelijk terug vinden met de Find my Car app.

auto2

Ook de lunch hoeft tijdens het pauzeren geen probleem te zijn. Met RestaurantFinder kan je gemakkelijk een restaurant bij jou in de buurt vinden. Bovendien kan je meteen reserveren. Zo voorkom je rondgestruin door stadjes en hongerige magen. Nadat de maagjes gevuld zijn toch nog even snel tanken? Benzine-Jip laat je zien bij welk tankstation je het voordeligst kan tanken. Bovendien laat de app je ook de weg naar het tankstation zien.

Met deze apps kan het avontuur met de auto beginnen en zal de reis vlekkeloos verlopen. Wil je meer weten welke apps geschikt zijn voor een zorgeloze roadtrip? Wijkopenautos.nl geeft je een volledig overzicht van alle handige apps voor onderweg. Een fijne reis toegewenst!

Het achterlaten van commentaar is niet (meer) mogelijk.