1 februari 2009

iPhoto ’09 gezichtsherkenning verbeteren (archief)

iphoto '09

De gezichtsherkenning in iPhoto '09 werkt boven verwachting beter dan dat ik had verwacht. Door handmatig enkele gezichten van de juiste naam te voorzien zal je merken dat de herkenning enorm verbeterd.

Met behulp van een "Slim Album" (Smartlist) kan je eenvoudig een map aanmaken waar je alle foto's met niet herkende gezichten in terug kunt vinden.

Klik links onder in het iPhoto '09 scherm op het "+" teken, en selecteer in het het nieuwe venster een "Slim album". Geef het slim album de naam "Onbekende personen" en pas de voorwaarden aan naar: "Naam" » "bevat niet" » Laat het parameter veld leeg.

iphoto-faces

In de album lijst zal nu het nieuwe slimme album verschijnen, wanneer je er op klikt krijg je een overzicht van alle foto's waar namen bij de gezichten ontbreken. Zoek nu een willekeurige persoon op en voorzie deze op enkele foto's van zijn of haar naam.

Wanneer je nu terug gaat naar het "Gezichten" prikbord zal je merken dat er aanmerkelijk meer suggesties ter goedkeuring bij deze persoon worden weergeven. Dit goedkeuring proces verbeterd de accuraatheid en zal resulteren in een betere herkenning van de gezichten.

Vanaf OS X 10.10 Yosemite heeft Apple iPhoto vervangen door Foto's voor OS X. Dit artikel zit in ons archief en kan misschien niet meer van toepassing zijn. Klik hier voor de werkwijze om foto's en albums van iPhoto overzetten naar Foto's voor OS.Reacties


 • Michael

  1 februari 2009 om 12:13

  Wow! dat scheelt inderdaad een hoop hij vind nu veel meer suggesties.

 • Stoffels

  1 februari 2009 om 12:26

  Bedankt! Geweldige hulp.

 • Sniffy

  1 februari 2009 om 17:07

  Dat trainen werkt inderdaad heel goed, bedankt voor de tip!

 • JG

  2 februari 2009 om 8:47

  Bij mij werden, en worden er ook nu, nauwelijks suggesties gegeven… Ik heb toch al heel veel personen op tientallen foto’s toegevoegd, maar ik heb nog maar iets van 5x de vraag gehad of ik iemand wilde bevestigen. Zou dit dan nog beter worden na verloop van tijd oid?

 • Richard

  16 maart 2009 om 9:56

  geweldige tip!

 • truckdiver

  7 november 2009 om 21:34

  kan het zijn dat ‘naam’ niet meer in de voorwaarde staat??
  http://yfrog.com/16schermafbeelding2009110np

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!