4 februari 2009

OS X: Seriële verbinding maken in Terminal

Keyspan usa-19hs

Wanneer je gebruik maakt van een seriële USB interface dan is het mogelijk met Terminal een seriële verbinding op te zetten. Voordat je deze verbinding gaat opzetten is het belangrijk dat de driver van je USB adapter is geïnstalleerd en dat je Mac na de installatie van de driver is herstart.

Open Terminal en geef het commando:

ls /dev/tty.*

Hierna verschijnt een overzicht van alle beschikbare seriële poorten bijvoorbeeld:

/dev/tty.Bluetooth-Modem
/dev/tty.Bluetooth-PDA-Sync
/dev/tty.KeySerial1
/dev/tty.USA19H1d1P1.1

dev/tty.USA19H1d1P1.1 is mijn geval de seriële USB adapter (Keyspan-19HS). Wanneer je de naam niet exact weet verwijder dan de USB adapter en geef opnieuw het commando. Het device wat nu uit de lijst is verdwenen is je USB adapter.

Wanneer je de goede seriële poortnaam hebt gevonden kan je een verbinding gaan opzetten. Type het 'screen' commando gevolgd door de tty poortnaam en snelheid waarop je wilt verbinden. Bijvoorbeeld:

screen /dev/tty.USA19H1d1P1.1 9600

Eventueel kan je doormiddel van de -f parameter de flow control aanpassen. Standaard staat de Flow control aan, -fn = uit en -fa = automatisch.

Wanneer je de screen applicatie wilt verlaten type je 'Control A' gevolgd door 'Control \'

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!