7 februari 2009

OS X: “Simple” Finder mode activeren

finder-png

In OS X is het mogelijk om de opties van Finder te minimaliseren, handig als ook je kinderen (of lastige collega's) gebruik maken van je Mac. Het is mogelijk om Finder onder een account op te laten starten in simple mode. Wanneer deze simple mode is geactiveerd heeft Finder alleen nog maar de beschikking over de Dock. Alle iconen op je desktop die verwijzen naar mappen verdwijnen en het is ook niet meer mogelijk om een nieuw Finder venster te openen.

Een snelkoppeling in je Dock naar mappen zoals bijvoordbeeld "Applicaties" werkt echter nog wel, alleen zal er nu een simpele Finder interface worden opgestart waarmee geen wijzigingen kunnen worden gemaakt.

Een voorbeeld van de "Simple" Finder Interface:

simple-finder

Je kunt in de "Simple" Finder mode doormiddel van de Finder menu optie "Start volledige Finder.." en het beheerder wachtwoord van je Mac een volledige Finder sessie starten.

De "Simple" finder activeer je onder een account doormiddel van de onderstaande Terminal commando's:

defaults write com.apple.finder InterfaceLevel simple
killall Finder

Uitschakelen:

defaults delete com.apple.finder InterfaceLevel
killall Finder

Om je Mac verder te beveiligen kan je deze "Simple" Finder optie eenvoudig combineren met onze eerdere tip: Iconen in de Dock locken.

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: