30 oktober 2010

iPhoto ’11: Herstel permissies voordat je upgrade!

In iPhoto '11 blijkt een hele vervelende bug aanwezig te zijn. Wanneer je upgrade naar iPhoto '11 kan het voorkomen dat er foto's in je bibliotheek spontaan verdwijnen. Als je al bent geupgrade dan bestaat de mogelijk dat er foto's uit je bibliotheek zijn verdwenen.

Gelukkig doet het probleem zich niet voor op iedere Mac maar is het wel verstandig de onderstaande voorzorgsmaatregelen te nemen voordat je gaat upgraden naar iPhoto '11.

Het probleem wordt veroorzaakt door foutieve bestandsbevoegdheden in de iPhoto-bibliotheek. Om problemen te voorkomen is het verstandig om de bestandsbevoegdheden te herstellen voordat je upgrade.

Update! Apple heeft een iPhoto '11 softwareupdate uitgebracht met een bugfix voor dit probleem, zie: iPhoto ’11 softwareupdate (v9.0.1)

iPhoto heeft standaard de mogelijk om deze bestandsbevoegdheden te corrigeren. Start hiervoor iPhoto op met de cmd⌘ en option⌥ toets beide ingedrukt. Houd deze toetsen ingedrukt totdat het onderstaande venster verschijnt.

Afhankelijk van de huidige versie van iPhoto die je op dat moment gebruikt krijg je een aantal opties te zien. Selecteer in het venster de optie: "Controleer en herstel bestandsbevoegdheden van de iPhoto-bibliotheek". Het bovenstaande screenshot is van iPhoto '09, in deze versie selecteer je dus de vierde optie.

Na het herstellen van de bestandsbevoegdheden start iPhoto normaal op en kan je zonder problemen upgraden naar iPhoto '11.

Mocht je al zijn geupgrade naar iPhoto '11 controleer dan goed of je geen foto's mist en plaats eventueel een backup van je iPhoto-bibliotheek terug!Reacties


 • Dirkuijt

  30 oktober 2010 om 9:49

  Probleem heb ik dus, en de herstelfunctie werkte niet bij mij…
  Nog andere ideeen?

 • Vk

  30 oktober 2010 om 10:43

  -er is een update voor iPhoto beschikbaar via Software-update, hopelijk wordt IPhoto11 wat minder buggy.

 • Fred Zelders

  30 oktober 2010 om 11:50

  @Dirkuijt Enige dat ik kan bedenken is: haal ze terug uit je Backup.

 • Thibault

  6 januari 2011 om 13:22

  Ik ben van plan namiddag iLife ’11 aan te schaffen. Ik heb groot aantal foto’s in iPhoto staan en zou het jammer vinden als deze weg zouden zijn.

  Dus ik kan beter zorgen dat als ik iLife ’11 heb geïnstalleerd dat dan alle software ervan up to date is zodat ik geen foto’s kan verliezen ?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!