30 oktober 2010

Safari: Een bladwijzer aanmaken naar de download folder

safari-png

In Safari kan je doormiddel van Command  + Option ⌘ + L het download venster openen om snel toegang te krijgen tot bestanden die recentelijk zijn gedownload. Een andere bekende en veel voorkomende methode is het aanmaken van een Stack in het OS X Dock.

Een totaal andere manier is het aanmaken van een Safari bladwijzer die direct met behulp van OS X Finder de download folder opent in een nieuw venster. Je kan die bladwijzer heel eenvoudig aanmaken door het onderstaande URL-formaat te gebruiken:

file:///Users/gebruikersnaam/Downloads/.DS_Store

Vervang gebruikersnaam daar je eigen gebruikersnaam zoals deze in de zijbalk van Finder verschijnt. Wanneer de URL compleet is ingevuld in de adresbalk druk dan niet op de Enter-toets maar sleep het icoon naar de bladwijzerbalk. Hierdoor wordt er automatisch een bladwijzer knop aangemaakt. Je kan de naam van de bladwijzer wijzigen door middel van een control+klik op de naam en te kiezen voor de optie: "Wijzig naam" in het context menu

drag-url

Wanneer je de nieuwe bladwijzer op postitie 1 t/m 9 plaatst in de bladwijzerbalk dan kan je deze ook activeren met doormiddel van Command  + het positie nummer.

Jurgen bedankt voor de tip!Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!