24 maart 2013

iPhoto: Extra fotobibliotheken aanmaken

iphoto-library-pngWanneer de fotobibliotheek van iPhoto veel foto's bevat en steeds meer in omvang toeneemt zal je merken dat je Mac iets meer moeite krijgt om iPhoto vloeiend op te starten. Je kan er dan voor kiezen om je foto's te exporteren naar bijvoorbeeld een externe harde schijf en deze vervolgens te verwijderen in iPhoto.

Echter kun je ook heel eenvoudig een tweede of zelfs meerdere fotobibliotheken aan maken. Hierdoor kan je bijvoorbeeld een aparte bibliotheek per jaar, per categorie, enzovoorts gebruiken. Een extra bibliotheek kun je heel eenvoudig aanmaken, volg hiervoor onderstaande stappen:

• Sluit iPhoto af
• Hou de option⌥-toets ingedrukt
• Start iPhoto opnieuw op

iphotobibli

Er verschijnt een nieuw venster waar je met behulp van de knop "Maak nieuwe aan..." een extra fotobibliotheek aanmaken. De extra iPhoto fotobibliotheek kun je in iedere map aanmaken op je Mac of op een externe locatie. Denk hierbij aan je Time Capsule of een externe (netwerk) harde schijf.

Wanneer je wilt veranderen van bibliotheek dien je iPhoto af te sluiten en opnieuw opstarten terwijl je de option⌥-toets indrukt. Vervolgens kun je in de lijst de fotobibliotheek selecteren. Let wel op wanneer deze aanwezig op een externe harde schijf of Time Campsule dient deze actief te zijn op je Mac. Wanneer je de Option⌥ toets niet gebruikt bij het opstarten dan wordt de laatste gebruikte fotobibliotheek automatisch geladen bij het opstarten van iPhoto.

Meer tips over iPhoto kun je hier terugvinden.

geupdate artikelReacties


  • Cloverfield

    24 maart 2013 om 10:06

    Het grote nadeel is wel dat je je foto’s niet meer in 1 overzicht hebt. Ook een foto selecteren via de file browser kan alleen via de laatst geopende library.
    En het syncen naar iPhone of iPad gaat fout als je per ongeluk de laatste library open hebt…

    Apple mag hier welmeens wat aan doen…

Een reactie toevoegen: