24 maart 2013

Camera app: Foutieve foto weergave (bug)

iphone-camera-icon-1Wanneer je regelmatig foto's maakt met je iPhone in liggende weergave dan zal het je vast al eens zijn opgevallen dat wanneer je de foto doorstuurt met behulp van e-mail, de foto ondersteboven worden weergegeven. Dit is erg vreemd want in de filmrol wordt de afbeelding correct weergegeven.

Dit probleem is al enige tijd aanwezig in iOS en wordt blijkbaar (nog) niet herkend als bug. Toch is het mogelijk om dit min of meer te vermijden door foto's te maken op de correcte wijze. Volg hiervoor onderstaande stappen:

Open de camera applicatie en draai je iPhone een kwart zodat je een liggende foto kan maken. Let erop dat volumeknoppen zich aan de onderkant bevinden en maak vervolgens de foto.

camerafurby

Dit kun je doen met behulp van de + volumeknop of met de sluimerknop op het iPhone scherm. Wanneer je de afbeelding nu doorstuurt naar andere via de mail applicatie zal de foto in correcte weergave worden doorgestuurd. Wanneer je dus een foto maakt waarbij de volumeknoppen zich aan de bovenkant bevinden zal de foto verkeerd worden doorgestuurd.

Timothy, bedankt voor de tip!

Meer tips over Camera kun je hier terugvinden.Reacties


 • Timosha

  24 maart 2013 om 10:40

  Dit is geen bug! In de EXIF metadata van de foto staat de rotatie van de foto. Programma’s zoals iPhoto, Aperture, Adobe Photoshop, enz… gebruiken de EXIF metadata om de foto correct weer te geven.

  Ook in OSX/iOS Mail wordt een geroteerde foto correct weergegeven. Sommige Windows progjes zoals Outlook en tuti quanti trekken zich niets aan van de EXIF metadata en geven de plaatjes verkeerd weer.

 • Daan

  24 maart 2013 om 10:44

  Ik herken dit probleem, ios en os x mail geeft het vaak ook verkeerd weer. Geen windows probleem dus

 • Ronald

  24 maart 2013 om 12:00

  Het is naturlijk nogal dom van Apple om de sluiterknop (de plus knop) niet bovenop het toestel te maken. Dat is voor fotografen de logische plek. De rotatie-informatie is dan alleen nodig voor in portetmode genomen foto’s. Zo werkt dat op fotocamera’s ook.

 • Dick Metselaar

  26 maart 2013 om 21:52

  Zo hou ik de iPhone altijd al anders zit de lens rechts onderin en das veel lastiger dan links bovenin. Ivm vasthouden.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!