23 maart 2013

Video 2 photo: Snel en eenvoudig video-stills bewaren

v2piconWie een iPhone in zijn bezit heeft weet vast en zeker hoe dit kleine toestel prachtige foto's kan maken. Sinds iOS 6 kun je zelfs tijdens het filmen nog snel een foto maken met één druk op de knop. Echter is deze functie alleen maar beschikbaar op een iPhone 5. In vele gevallen kan het toch interessant zijn om foto's te bewaren uit een video.

Je kan uiteraard gewoon een screenshot maken van je iPhone-scherm. Echter is de kwaliteit dan niet optimaal. Met behulp van de applicatie 'Video 2 photo" is het mogelijk om van iedere video die aanwezig op je iPhone een 'video-still' te maken en vervolgens deze te delen of bewaren.

Video 2 photo is te downloaden in de App Store en werkt vrij eenvoudig, je opent de applicatie en automatisch worden alle video's in je filmrol getoond. Open een video en automatisch worden de video-stills gegenereerd. Dit kan oplopen tot honderden stills, je kan met behulp van de balk (snel) scrollen naar het juiste moment of bladeren door alle stills.

v2p1

Je kan een still openen en deze vervolgens apart bewaren in je filmrol of deze doorsturen naar contactpersonen. Bovendien kun je eenvoudig een still croppen vanuit de applicatie, op deze manier heb je altijd het juiste moment van dichtbij.

v2p2

Op moment van schrijven is 'Video 2 photo' tijdelijk gratis te downloaden in de iOS App Store. Hoe je een foto maakt tijdens het filmen met je iPhone 5 kun je in dit artikel teruglezen.

Video 2 Photo - extract still pictures from movies
Video 2 Photo - extract still pictures from moviesCategorie: Photo & Video, Utilities
Ontwikkelaar: Francis Bonnin
iPad & iPhone  4+  25 MB DOWNLOAD  € 2.29

Meer tips over Apps kun je hier terugvinden.Reacties


 • Elektro

  23 maart 2013 om 9:31

  Kan aan mij liggen, maar ik mag €1,79 betalen in de App Store.

 • John Smits

  23 maart 2013 om 9:36

  Let op: Niet meer gratis

 • Gerard

  23 maart 2013 om 9:54

  Sjips !!! Was gratis ???

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!