15 februari 2013

iPhoto: Meerdere foto’s tegelijkertijd bewerken

Wanneer je gebruik maakt van het fotoberwerkingsprogramma Aperture dan ken je waarschijnlijk de handige optie: 'side-by-side'. Dankzij deze optie is het mogelijk twee of meerdere foto's tegelijkertijd te bewerken. Deze methode van foto's bewerken is ook beschikbaar in iPhoto.

Op deze manier kun je snel en eenvoudige meerdere foto's bekijken en bewerken. Handig als je een reeks soortgelijke foto's hebt en vervolgens alleen de beste van de reeks wilt bewaren. Volg onderstaande procedure om gebruik te maken van deze handige functie.

• Open iPhoto
• Selecteer met behulp van de cmd⌘-toets ingedrukt twee of meerdere foto's.
• Klik onderaan op de optie 'Bewerk'

De foto's worden geopend en aan de rechterkant van het scherm verschijnen de bewerkings-tools van iPhoto. Wanneer je op één van de geopende foto's klikt worden deze actief weergegeven, dit kun je herkennen aan de witte rand rond de foto.

iphotobewerken

Zodra een foto is geselecteerd kun je deze bewerken met de bewerkingstools. Met een eenvoudige muisklik kun je switchen tussen de geopende foto's. Door deze optie kun je bijvoorbeeld beide foto's meer kleur geven of scherper stellen en onmiddellijk het resultaat bekijken bij beide foto's.

Wanneer je geopende foto's hebt geselecteerd is het mogelijk om deze te vervangen door een andere foto uit de gebeurtenis. Dit kun je doen door onderaan in de fotobalk een andere foto te selecteren. Wanneer je een foto wilt afsluiten kan dit door op het kruisje te klikken (linksboven in de foto). Je kunt maximaal acht foto's op hetzelfde moment bewerken.

Screencast:

Meer tips voor iPhoto kun je hier terugvinden.

geupdate artikelReacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!