18 juli 2010

iPhoto Places: Handmatig locaties toevoegen aan foto’s

In iPhoto ’09 heb je beschikking over de Places (Plaatsen) feature. Met Places kan je heel eenvoudig je foto’s sorteren op basis van geografische gegevens. Voorwaarde hiervoor is natuurlijk wel dat de foto’s zijn voorzien van GPS data. Standaard wordt dit ondersteund door de iPhone en gelukkig worden ook steeds meer compact camera’s uitgerust met deze functionaliteit.

Wanneer je camera geen GPS functionaliteit bezit dan is het mogelijk om handmatig in Places de locaties toe te voegen aan de foto’s

Selecteer een foto, evenement of een groep van foto’s die op de zelfde locatie zijn gemaakt en gebruik de toets combinatie cmd⌘ + i of klik op het witte (i) rondje rechtsonder in de preview van een foto. Er verschijnt nu een nieuw venster.

Klik op ‘plaats foto’ en typ de naam van de locatie waar de foto’s zijn gemaakt. Mocht de locatie niet worden herkent dan kan je de optie ‘Zoek op kaart’ gebruiken om de exacte locatie op te zoeken in de geïntegreerde Google maps functionaliteit.

Nadat de locaties zijn toegekend aan de foto’s kan je via Bibliotheek ▸ Plaatsen in de linkerkolom de foto’s terugvinden op de wereldkaart. De rode pins geven de locaties aan waar foto’s zijn genomen, door in te zoomen wordt de weergave gedetailleerder.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!