24 juni 2008

iPhoto sneller maken (archief)

iphoto-png

Wanneer je gebruik maakt van een oudere Mac of een groot aantal foto's in je library / bibliotheek hebt zijn er 3 methoden om iPhoto sneller te maken:

1. Open iPhoto en ga naar Preferences / Voorkeuren en kies Appearance / Uiterlijk en schakel de optie "Drop Shadow" uit en stel de achtergrond doormiddel van de schuifbalk in op wit.

2. Doormiddel van de schuifbalk onderaan in het Library venster kan je de grote van de voorbeeld weergave aanpassen. Door op de 0, 1 of 2 toets te drukken wordt automatisch een standaard afmeting geselecteerd. Het scrollen door je foto's zal aanzienlijk vloeiender gaan wanneer je één van deze standaard afmetingen gebruikt.

3. Wanneer je de command en option toets ingedrukt houdt bij het opstarten van iPhoto zal er een dialoog venster verschijnen waarmee je de iPhoto Library opnieuw kunt opbouwen. Wanneer je een grote foto bibliotheek hebt kan deze methode een aanzienlijke snelheidswinst opleveren.

Vanaf OS X 10.10 Yosemite heeft Apple iPhoto vervangen door Foto's voor OS X. Dit artikel zit in ons archief en kan misschien niet meer van toepassing zijn. Klik hier voor de werkwijze om foto's en albums van iPhoto overzetten naar Foto's voor OS.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!