1 december 2012

iTunes 11: De nieuwe minispeler

Een optie die je eerder misschien niet vaak gebruikte was de minispeler, deze had namelijk beperkte functionaliteit en was bovendien niet erg handig in gebruik. Daarom heeft Apple besloten de minispeler grondig te vernieuwen.

De minispeler is kleiner geworden en bevat tal van nieuwe functies en kan niet meer worden geactiveerd worden via het 'gele' bolletje. De minispeler heeft daarentegen een nieuwe knop gekregen, deze kun je terugvinden rechtsboven in de hoek van het venster naast de knop van de schermvullende weergave. De minispeler knop kun je herkennen het donkergrijze rechthoekje met een lichtere linkerbovenhoek.

Daarnaast kun je de minispeler uiteraard ook activeren via Venster ▸ Minispeler of via de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ + 3. Standaard wordt de minispeler niet op de voorgrond weergegeven. Deze optie kun je wel activeren, ga hiervoor naar iTunes ▸ Voorkeuren ▸ Geavanceerd, schakel de optie 'Minispeler altijd op voorgrond' in.

Wanneer de minispeler is geactiveerd kun je allerlei verschillende opties activeren. Eerder bespraken we al de nieuwe optie 'Volgende' in iTunes 11, dit kun je hier terugvinden. Via de minispeler kun je vrij eenvoudig deze lijst raadplegen, klik hiervoor op de knop 'Volgende' te herkennen aan de drie horizontale strepen.

Via de minispeler kun je vrij eenvoudig bepaalde muzieknummers zoeken. Via het vergrootglas kun je de zoekfunctie activeren, hierdoor kun je een nummer selecteren en afspelen zonder hiervoor de bibliotheek te openen.

Wanneer je in het bezit bent van een Airplay apparaat of Apple TV 2e of 3e generatie kun je eenvoudig via de minispeler deze selecteren als geluidsbron. Dit doe je door op de airplay-knop te klikken en het apparaat te selecteren.

Meer tips over iTunes 11 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Evert De Spiegeleer

  1 december 2012 om 10:06

  Mooi nieuw design , erg handig

 • JohnB

  1 december 2012 om 14:24

  Hoe kan ik nou de muziek van mijn imac beluisteren op mijn ipad, ik kan de muziek op mijn ipad wel zien maar hij gebruikt de speakers van de imac.

  Vast hartelijk bedankt

 • Boogaerts

  1 december 2012 om 14:29

  Beste

  Vroeger sleepte ik mijn afbeelding bij een liedje waar kan ik die afbeelding nu zetten?

  Alvast bedankt

 • Jebman

  1 december 2012 om 15:11

  @ John B
  bij bibliotheek moet je op je ios apparaat de bibliotheek van je imac kiezen. Als die groot is duurt het een klein minuutje. Vervolgens kan je door die hele bibliotheek bladeren en afspelen. Moet wel op zelfde wifi zitten.

 • John B

  1 december 2012 om 22:42

  @Jebman,

  Dank voor het meedenken.
  Ik zie de bibliotheek van mijn imac wel op mijn ipad ik kan ook bladeren en kiezen, maar ik krijg geen geluid uit de ipad. Nu heb ik bij iTunes 11 gekeken of gedeeld nog aan staat en dat was zo en bij de speakers kon ik voorheen kiezen uit interne of externe spaekers maar die keuze heb ik nu niet meer

 • John B

  2 december 2012 om 11:47

  Ik ben er al uit

 • Ben

  3 december 2012 om 17:17

  zo super is die nieuwe mini speler niet, muziek info blijft staan op het nummer wat op een radio zender draait op het moment dat de minispeler wordt aangezet, je kan het geluid niet meer regelen met een schuif, alleen via toetsen

 • Aris

  3 december 2012 om 22:28

  de nieuwe minispeler is een misser. nummers weergeven bij zenders, dat is nou net waar je hem voor nodig hebt; bij elk nieuw nummer moet je nu terug naar de maxi speler voor info. kortom, de enige nuttige functionaliteit is verdwenen. gedegradeerd tot een design-pauzeknop….
  ik dacht eerst nog dat het in te stellen was, maar dat is echt niet mogelijk.
  dus bezint eer ge begint met dowloaden iTunes 11 ! De terugweg naar iTunes 10 is weliswaar mogelijk, maar Apple heeft die niet eenvoudig gemaakt (zie MacFan).

 • Meike

  28 december 2012 om 15:47

  Tot nu toe ben ik niet zo tevreden. Iedere keer als ik iTunes opstart krijg ik een welkomsscherm dat ik moet wegklikken. Vervolgens moet ik ook steeds mijn zijbalk weer activeren en opnieuw instellen hoe ik de nummers, albums etc. wil weergeven.
  Ik vind het ook razendirritant dat de player ermee kapt als hij een nummer niet kan vinden omdat het niet meer in mijn bibliotheek staat.

 • Marian

  13 januari 2013 om 10:31

  @ John B,

  Ik heb hetzelfde probleem! Verlos mij! Zie namelijk niet staan HOE je het heb opgelost!

  Groetjes een gefrustreerde Marian

 • Danny

  13 februari 2013 om 10:17

  Hoi,
  Dat is geen minispeler meer he, dat is een duplicaat van iTunes zeld bijna :-(
  Geef mij maar de oude KLEINE minispeler dat was tenminste een MINIspeler.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!