17 februari 2013

iTunes: Genius-mixen verwijderen

iTunes 11Met de Genius-mixfunctie in iTunes voegt iTunes automatisch nummers samen uit je eigen muziekbibliotheek die goed bij elkaar passen en maakt daar vervolgens een leuke mix van. Het voordeel van zo’n mix is dat hij steeds verschillend is en alleen maar jouw favoriete muziek afspeelt.

Ook in iTunes 11 is deze functie ingebouwd, je kunt deze terugvinden via het tabblad 'Afspeellijsten' en vervolgens te klikken op 'Genius-mixen'. Omdat iTunes automatisch deze mixen aanmaakt is het niet mogelijk deze te wijzigen, echter kun je ze wel eenvoudig verwijderen. Volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open iTunes
• Open het Tabblad Afspeellijsten
• Klik op 'Genius-mixen'

geniusmixen verwijderen

Klik vervolgens met behulp van een rechtermuisknop op de mix die je wilt verwijderen. Selecteer vervolgens de optie 'Verwijder (Naam mix)'. Wanneer je per ongeluk de verkeerde mix hebt verwijderd is het mogelijk deze opnieuw toe te voegen door alle genius-mixen te herstellen. Dit doe je door op een mix of het op het witte gedeelte tussen de genius-mixen te klikken met behulp van een rechtermuisklik en vervolgens de optie 'Herstel alle mixen' te klikken.

Meer tips over iTunes kun je hier terugvinden.


Reacties


  • Mary

    29 januari 2014 om 9:50

    Een tijd geleden heb ik een aantal mixen verwijderd en heb er nu nog maar 1. Ik wil toch graag de originele mixen terug, maar op het witte gedeelte klikken en laten herstellen werkt niet (heb een mac). Ik krijg geen menu.
    Ook de knop ‘afspeellijsten’ bovenaan in het menu is niet zichtbaar? Ik heb enkel de eerste 4 (nummers, albums, artiesten, genre)….
    Kunt u mij helpen?

Een reactie toevoegen: