16 februari 2013

TaskBoard: Een soort van iOS multitaskbar activeren in OS X

taskbarApple vindt steeds meer inspiratie in iOS voor hun OS X besturingssysteem. Zo bracht OS X Mountain Lion vele iOS functies naar de Mac, denk maar aan herinneringen, berichtencentrum, eenvoudig delen, enzovoorts. Echter is dit volgens sommige ontwikkelaars nog niet genoeg.

Eerder deze week schreven we al een artikel hoe je op iOS-manier kan kopiëren en plakken in OS X. Nu is er zelfs de mogelijkheid om de multi-taskbar te gebruiken in OS X. Hiervoor dien je de gratis TaskBoard applicatie te installeren op je Mac. Met behulp van deze applicatie kun met behulp van een toetscombinatie of de muis een multitaskbar activeren, waarin je alle geopende applicaties terug kunt vinden.

Met behulp van TaskBoard kun je eenvoudig de actieve applicaties weergeven, dit kun je doen met een zelf gekozen toetscombinatie. Daarnaast kun je de bar eenvoudig raadplegen door middel van je muisaanwijzer te plaaten op de onderzijde van het scherm. Hierdoor verschijnt er een multitask-balk en kun je de gewenste applicatie selecteren.

Taskboard

De applicatie is handig in gebruik, helaas ijlt hij af en toe wat na en zit er enige vertraging op. De applicatie is eerder een leuke toevoeging voor het oog dan daadwerkelijk de functie een waardige toevoeging is. Dit komt omdat in OS X standaard al een soort van Multitaskbar aanwezig is. Deze kun je eenvoudig activeren met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + tab.

TaskBoard is niet verkrijgbaar in de Mac App Store maar is gratis te downloaden via SourceForge

Meer applicaties kun je hier terugvinden.Reacties


 • K

  16 februari 2013 om 10:17

  Werkt nog niet 100%. Uitlijning klopt voor geen meter (tekst valt halverwege buiten beeld en is niet mooi gecentreerd onder de iconen) en de graphics gaan niet heel soepel.

  De basis is wel ideaal naar mijn mening.

 • Jos

  16 februari 2013 om 10:38

  Kan iemand mij vertellen wat het voordeel hiervan is boven het dock? Daar kan ik ook zien welke applicatie actief is en daar rechtstreeks heen schakelen….?

 • Rob

  16 februari 2013 om 11:16

  Wat is de toegevoegde waarde van deze app.?

 • Bjorn

  16 februari 2013 om 22:54

  Hallo

  is wel eens mooi om te zien maar kan iemand mij vertellen hoe ik deze app er weer af krijg. Verknoeit heel mijn dock wanneer ik een ander programma wil kiezen.

  In ieder geval bedankt

 • makasa

  16 februari 2013 om 23:59

  appeltje – tab is toch hetzelfde?

 • ANONIEM

  19 februari 2013 om 19:11

  appeltje – tab is het zelfde appeltje is vroeger command!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!