16 februari 2013

iOS 6iOS: Vijf handige tips voor de Mail App (deel 2)

Mail notificaties verwijderen uit het toegangsscherm
Sinds iOS 5.0 is het berichtencentrum standaard aanwezig op iedere iPhone, iPad of iPod Touch. Hierdoor blijven de meest recente berichten bewaard in een handig overzicht dat eenvoudig is te raadplegen is d.m.v. een swipe beweging (vanaf de bovenzijde van het scherm naar beneden).

Wanneer je veel e-mail ontvangt op een dag kan het voorkomen dat de e-mail berichtgeving in het toegangsscherm te overheersend wordt. Schakel in dat geval via Instellingen ▸ Berichtgeving ▸ Mail de optie 'In toegangsscherm' uit. Door deze optie te deactiveren voorkom je dat de e-mail berichtgeving in het toegangsscherm zichtbaar wordt, de ontvangen e-mails blijven echter wel zichtbaar in het berichtencentrum.

Een foto toevoegen aan een e-mail

Je kunt een foto versturen door via de foto-applicatie van je iDevice de gewenste afbeelding te selecteren en vervolgens via de 'meer-knop' door te sturen via e-mail. Het is ook mogelijk om een afbeelding toe te voegen aan een bestaand e-mail bericht.

Tap hiervoor gedurende enige momenten op een lege plek in de e-mail, vervolgens verschijnt er een pop-up menu. Selecteer hier de optie 'Voeg foto en video in', wanneer je deze procedure uitvoert op een iPhone dien je eerst op het driehoekje te tappen in het pop-up menu.

Afspraken toevoegen vanuit Mail

Wanneer je een mail ontvangt met daarin een voorstel voor een afspraak, dan kun je deze direct vanuit de Mail applicatie toevoegen aan je agenda zonder hiervoor de agenda applicatie te openen. Open de e-mail en tap op de datum of het uur dat blauw wordt onderlijnd. Selecteer de optie 'Maak activiteit aan', vul eventuele extra gegevens in en selecteer de optie 'gereed'. Automatisch word je afspraak toegevoegd aan de agenda en gesynchroniseerd met iCloud.

Postbussen sorteren

In iOS 6 heeft Apple een handige nieuwe optie toegevoegd, waardoor het mogelijk wordt om de volgorde van de mail-accounts te sorteren op basis van persoonlijke voorkeur. Volg hiervoor onderstaande stappen om deze verandering door te voeren. Open de mail applicatie en navigeer naar de overzichtspagina. Tap vervolgens op wijzig en sleep de mailbox naar een gewenste positie. Bevestig door op ‘gereed’ te tappen.

Geluidsmelding aanpassen

Wanneer je een nieuwe e-mail ontvangt hoor je standaard als geluidsmelding het 'Ping' geluid, dit kan in sommige gevallen storend en erg overheersend zijn. Je kunt ook een ander geluid selecteren voor een nieuwe e-mail.

Deze optie vind je niet terug in de Mail-instelling. Om een andere geluidsmelding in te stellen ga je naar: Instellingen ▸ Geluiden ▸ Nieuwe e-mail. Selecteer de gewenste toon, onmiddellijk is deze nieuwe toon actief.

Meer tips over Mail kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen: