9 juli 2013

iTunes: iDevice reservekopieën handmatig verwijderen

ITunes_11_LogoDankzij iCloud wordt er (bijna) iedere dag een back-up gemaakt van je iPhone, iPad of iPod Touch. Daardoor wordt het bewaren van een reservekopie op je Mac bijna overbodig. Toch is het raadzaam om één keer in de maand een back-up te maken via iTunes, hierdoor heb je altijd een extra back-up in het geval dat iCloud niet zou werken.

Via iTunes kun je deze reservekopieën eenvoudig beheren, deze kun je terugvinden via iTunes ▸ Voorkeuren ▸ Apparaten. Selecteer vervolgens een back-up en klik op de 'verwijder-knop'.

Soms kan het voorkomen dat deze back-ups niet verwijderd kunnen worden. In eerste instantie kun je het bestand wel verwijderen, maar wanneer je iTunes opnieuw opstart zal je merken dat de back-up weer opnieuw in de lijst aanwezig is. In dit geval dien je de back-ups handmatig te verwijderen in Finder.

backuplocatie

Ga hiervoor naar Finder en voer de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + G en voer onderstaand pad in.

~/Library/Application Support/MobileSync/Backup

In deze map vind je alle back-ups terug, verwijder deze en maak de prullenmand leeg. Wanneer je nu iTunes opstart en navigeert naar iTunes ▸ Voorkeuren ▸ Apparaten zal je merken dat de Back-ups definitief verdwenen zijn. In sommige gevallen kan dit enkele tienallen GB's aan vrije diskruimte opleveren.

Meer over iTunes kun je hier terugvinden.Reacties


  • Richard Lentelink

    17 maart 2014 om 18:30

    HELP!!!!!

    Mijn iCloud account is vol en ik wil hier bestanden van verwijderen!! Heb een iPhone4S en een iPad2. Een laptop met Windows 7. Hoe kan ik dit voor elkaar krijgen zonder extra ruimte bij te hoeven kopen??

Een reactie toevoegen: