26 juli 2009

iTunes: Meerdere vensters openen

iTunes artikelen

iTunes is voorzien een single-window interface waardoor bij het switchen tussen de features zoals bijvoorbeeld Playlists, iTunes Store of je iPod/iPhone het venster wordt voorzien van de bijbehorende interface. Dit kan in sommige gevallen zoals bij random playlists niet handig zijn, wanneer je een random playlist verlaat en er weer naar teug keert zal je namelijk merken dat de volgorde van de playlist is gewijzigd.

Het is in iTunes mogelijk om een feature of playlist te openen in een separaat venster. Hierdoor wordt het mogelijk om bijvoorbeeld te browsen in de iTunes store terwijl in een ander venster je favoriete playlist is geopend.

Door op het icoon van een feature of playlist te dubbelklikken open je deze in een nieuw venster. Let op dat je op het icoon dubbel klikt, wanneer je op de naam dubbel klikt krijg namelijk de optie om de naam te wijzigen. Het is mogelijk om meerdere vensters te openen en ieder icoon in de linker kolom ondersteund het dubbelklikken.

Natuurlijk werkt ook Exposé ontzettend handig met meerdere iTunes vensters.

itunes-meerdere-vensters

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


  • Kees Groenland

    26 juli 2009 om 14:25

    Dit is een leuke optie, maar helaas werkt het bij mij iets anders. Ik heb de rechter muisklik nodig (of control klik) waarna een menu komt met de eerste optie “openen in een apart venster”. Maar zoals gezegd toch een handige optie.

  • Sypie

    26 juli 2009 om 20:53

    Misschien klik je niet op het icoontje link van de naam van de afspeellijst? Of je klikt niet snel genoeg.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!