26 juli 2009

OS X: Extra opties in het ‘bewaar’ dialoog venster

finder-png

In ieder willekeurig 'bewaar'-venster heb je de mogelijkheid om doormiddel van het driehoekje (1) achter de bestandsnaam extra Finder opties te laten verschijnen. Dit maakt het makkelijker om te navigeren door de mappen op je harddisk.

Dit uitgebreide bewaar venster bied je echter nog een paar handige opties die de meeste OS X gebruikers niet weten.

Wanneer je op de icoon weergave knop (2) klikt verschijnen de bestanden en mappen als iconen. Door de knop ingedrukt te blijven houden verschijnen er extra opties. Zo kan je de grootte van de iconen aanpassen (16, 32, 64, 128 pixels) en kiezen of je het label met de naam van het bestand of folder onder of rechts van het icoon wilt hebben staan.

extra-bewaar-opties

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


  • Think_Beyond

    26 juli 2009 om 23:09

    Er zitten zoveel van dit soort functies in mac os X verborgen, maar of het nu erg gebruiksvriendelijk is… Mac is al gebruiksvriendelijker dan windows, maar het kan desondanks nog veel beter. Metname de vele functies van Alt/Ctrl/cmd + iets anders.

  • Jan van der Ploeg

    29 juli 2009 om 10:44

    Leuke tip!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!