27 juli 2009

OS X Spotlight: Zoom niveau aanpassen van PDF bestanden

preview-png

Wanneer je met Spotlight een PDF opent vanuit de gevonden resultaten dan wordt automatisch de voorvertoning (preview) applicatie gestart. Het geselecteerde PDF wordt geopend en het document wordt door voorvertoning weergegeven in een 280% vergroting. Hierdoor kan je eenvoudig de gezochte tekst snel terug vinden. Nadeel hiervan is dat de vergroting dermate fors is dat je flink moet scrollen om de rest van het document te kunnen lezen.

Doormiddel van OS X Terminal is het mogelijk de standaard vergroting van 280% aan te passen. Sluit hiervoor de voorvertoning applicatie af en open een OS X Terminal sessie. Typ in OS X Terminal het onderstaande commando:

defaults write com.apple.Preview Preview -dict-add PVPDFSpotlightSelectionSize 10

De 10 staat voor 100% je kunt deze waarde naar eigen inzicht aanpassen. Een waarde tussen 10 en 15 geeft het beste resultaat. Wanneer je terug wilt keren naar de standaard OS X waarde gebruik dan 28

Let op dit heeft alleen betrekking op PDF bestanden die je opent vanuit de zoekresultaten van Spotlight!

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


  • ppl

    28 juli 2009 om 11:56

    Weten jullie zeker dat hij ‘m default in 280% doet? Ik kan dat namelijk met geen enkele pdf op geen enkele wijze reproduceren op 2 verschillende Macs (eentje met een scherm van 15″, de ander met 30″) ondanks het feit dat in Preview de autoscaling optie aan staat. Ik krijg hier netjes de volledige pagina binnen het venster te zien met de zoekresultaten. Wanneer ik “display actual size” doe dan veranderd er ook niets (hij geeft ‘m dus op ware grootte weer = 100%).
    Een check met defaults read com.apple.preview PVPDFSpotlightSelectionSize geeft echter de foutmelding dat deze combinatie niet eens bestaat. Als je het al zou toevoegen dan is het verwijderen van deze regel ook prima om het ongedaan te maken. Echter heb ik nog steeds het idee dat deze tip de oplossing is voor een probleem die niet bestaat.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!