18 april 2010

iTunes: Minder favoriete tracks uitschakelen

Je muziek collectie in iTunes groeit door de jaren heen, ik ben ooit een begonnen met 40MB aan muziekbestanden in 2001 en negen jaar later heb ik nu 19GB aan muziek op mijn Mac staan. Met een dergelijk groot aantal aan muziekbestanden zijn er altijd tracks die je regelmatig beluisterd en andere die je nooit meer aandacht schenkt.

En dan heb je natuurlijk ook nog een aantal tracks die eigenlijk niet in je afspeellijsten thuis horen bijvoorbeeld audio fragmenten of tracks van hele slechte kwaliteit. Het nadeel van dit soort tracks is dat ze kunnen worden opgenomen in de slimme afspeellijsten of worden meegenomen in de Genius functie.

Wanneer je dit soort tracks bezit en dan is hier een hele simpele oplossing voor. Voor iedere muziek track in iTunes staat namelijk een checkbox, wanneer je deze uitschakelt dan wordt de track niet meer opgenomen in de afspeellijsten. Hierdoor worden ze overgeslagen wanneer je gebruik maakt van de knoppen volgende/voorafgaande track.

Het grote voordeel hiervan is dat de tracks in je iTunes blijven staan en makkelijk zijn terug te vinden zonder dat deze automatisch worden afgespeeld door iTunes.Reacties


 • Marcel

  18 april 2010 om 14:31

  Ze worden wel degelijk opgenomen in ‘slimme lijsten’.

 • Martijn

  18 april 2010 om 21:03

  Aha! Ik vroeg me al tijden af waarvoor die checkboxes waren.

 • Rob Vermeulen

  18 april 2010 om 22:47

  @Marcel: Bij het maken of wijzigen van een slimme afspeellijst zie je een checkbox ‘Zoek alleen gemarkeerde onderdelen’. Als je die aanvinkt, werkt het wel zoals beschreven.

 • Marcel

  21 april 2010 om 20:46

  Oké. Weer wat geleerd.

Een reactie toevoegen: