19 april 2010

OS X adresboek in Google Earth importeren

icon128

Met behulp van de applicatie Earth Addresser is het mogelijk om al je contactpersonen uit OS X Adresboek te importeren in Google Earth. De applicatie exporteert alle adressen uit het OS X Adresboek naar coördinaten en plaatst deze gegevens in een .KML bestand.

Bij het exporteren van de adressen heb je de keuze om alle adressen te exporteren of alleen adressen die behoren tot een bepaalde groep.

Het door de applicatie genereerde KML bestand kan je openen met behulp van Google Earth, hierna verschijnen al je contact personen op de wereldkaart doormiddel van pinpoint's. Contact personen welke zijn voorzien van een foto in het adresboek kunnen door middel van deze foto worden aangegeven op de wereldkaart.

De KML informatie kan eventueel worden aangevuld met extra informatie zoals email adressen, telefoon nummers en een link naar de originele adresboek-kaart van de contactpersoon.

Let op! De knop 'Look up coordinates' wordt pas actief waneer je er akkoord mee bent gegaan dat de adressen naar Google worden verzonden voor conversie naar longitude en latitude informatie. Bij dit proces worden geen namen of additionele informatie verzonden naar Google.

Earth Addresser (donationware) is geschikt voor Mac OS X 10.4 en hoger.

De applicatie kan je downloaden op de website:

http://earthlingsoft.net/Earth%20Addresser/Reacties


 • Robert

  19 april 2010 om 10:16

  Handig om je klantenbestand op een kaart te laten zien

 • wicher

  19 april 2010 om 18:57

  hoe publiek worden die gegevens? want ik weet niet of iedereen in een adresboek dit wel wil/toestaat

 • Iphone 4g lover

  19 april 2010 om 20:17

  Handig programmaatje, ik heb alleen ook twijfels over de privacy….

 • Jack 1

  20 april 2010 om 8:49

  idd ik zou het niet fijn vinden als iemand anders mijn adresgegevens zomaar zonder toestemming op het net gooit.
  Voor eigen gebruik is het wel een handige app. Al weet ik wel van iedereen in mijn adresboek waar ze wonen.

 • Glenn

  20 april 2010 om 10:14

  Ik zou vooral een gelijkaardig programma om de Iphoto foto’s te taggen via Google Earth handig vinden. Want Iphoto zelf is veel minder precies en minder handig in gebruik. Ik heb al geotagger getest, maar dat lijkt me niet echt te werken.

Een reactie toevoegen: