6 juni 2014

iTunes: Shuffle op basis van albums of afspeellijsten

ITunes_11_LogoWanneer er een hoop muziek aanwezig is in je iTunes bibliotheek dan kun je uiteraard uren muziek luisteren. Je kan er voor kiezen om je muziek willekeurig af te spelen of met behulp van de Shuffle-functie.

Hierdoor wordt er een nummer afgespeeld uit de muziekbibliotheek en wanneer deze is afgelopen wordt er automatisch een nummer van een andere artiest afgespeeld. Op deze manier is het altijd een verrassing welk nummer je te horen krijgt.

Naast de mogelijkheid om nummers in een willekeurige volgorde af te spelen, kun je ook albums of groeperingen (waaronder afspeellijsten) afspelen in een willekeurige volgorde. Open hiervoor de iTunes applicatie en navigeer naar het menu ‘Regelaars’ in de menubalk. Vervolgens kun je hier bij ’Shuffle’ de opties ‘albums of groeperingen’ selecteren.

shuffleopalbum

Wanneer je één van deze opties hebt geselecteerd zal iTunes het gehele album afspelen, in de volgorde zoals het aangegeven is in het album. Wanneer het album is afgespeeld zal iTunes willekeurig een nieuw album kiezen om af te spelen. Dit zelfde geld dan voor afspeellijsten of andere verzamelingen in iTunes, hiervoor selecteer je dus voor de optie ‘Groeperingen’.

Meer over iTunes kun je hier terugvinden.Reacties


 • Asdfg

  6 juni 2014 om 11:44

  Top!!

 • wally

  7 juni 2014 om 0:46

  Heb net muziek gedownload van Spotify (jazeker van Spotify) naar mijn iTunes en heb weze zoeken naar de shuffle knop.

 • Anne

  7 juni 2014 om 7:32

  iTunes begint toch echt een achterhaald concept te worden. Hoewel ik een zeer uitgebreidere library heb gebruik ik het nauwelijks meer sinds ik Spotify heb…..

 • wally

  7 juni 2014 om 14:33

  Waarom ik muziek download van Spotify is omdat het in iTunes juist mooier klinkt. Je hebt in iTunes een equalizer tot je beschikking en SpotyDL download hoge kwaliteit.

 • Chris

  9 mei 2015 om 11:08

  Graag een woordje uitleg voor Anne. iTunes is een zeer gewaardeerd muziek-
  programma en geen concept. En achterhaald, het is geen wedstrijd hé wie het best is. U bent voor iTunes of niet. En Spotify, dit programma heb ik ook en is zeker het gebruiken waard. En uitgebreid of niet, dat speelt geen rol hoor.

 • Chris

  9 mei 2015 om 11:22

  Hallo Wally, Ik begrijp niet heel goed uw zins opbouw. Muziek van Spotify download u niet. Die muziek blijft op de server. Muziek in hoge kwaliteit. ’t Hangt er van af wat u zich eigent als hoge kwaliteit. In de iTunes Store bvb koopt u nummers of albums in AAC indeling (m4a) met 256 kbs. Dit is hetzelfde als mp3 met 320 kbs.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!