5 juni 2014

iOS 7iOS 7: Verwijder de filter van foto’s die gemaakt zijn met de Camera app

camera logo 7 retinaTegenwoordig zijn applicaties van derden bijna overbodig, want met behulp van de Camera applicatie kun je sinds iOS 7 ook filters toevoegen aan je foto’s. Dit kun je ‘live' doen tijdens het maken van de foto, je dient dan wel in het bezit te zijn van een iPhone 4S (of hoger) of iPod Touch 5e generatie (of hoger), andere toestellen kunnen alleen de filters benaderen via de wijzig-functie in de foto applicatie.

Bij het opstarten van de camera applicatie kun je met behulp van een swipe-beweging naar links of rechts switchen tussen de verschillende opties. Op deze manier heb je snel toegang tot de panorama functies, foto, video en de vierkant-modus. Via de opties ‘foto’ en ‘vierkant’ heb je de mogelijkheid om de filters toe te passen. Tap hiervoor op het filter icon, te herkennen aan de drie cirkels, in de navigatiebalk en selecteer je gewenste filter.

Foto’s die vanaf dat moment worden gemaakt worden allemaal voorzien van een filter, mocht je achteraf liever de originele foto willen bekijken of gebruiken zonder filter dan is dat ook nog mogelijk. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

filterverwijderen

Open de Foto applicatie en navigeer naar de foto met filter die je wilt herstellen. Tap hier op ‘Wijzig’ in de knoppenbalk en vervolgens op het filter icon, te herkennen aan de drie cirkels, in de navigatiebalk. Je krijgt nu weer alle Filters te zien, scroll helemaal naar het begin om de optie ‘Geen’ te selecteren. Bevestig door op ‘Pas toe’ te tappen en de foto met filter is nu vervangen door dezelfde foto maart dan zonder filter.

Meer over Camera kun je hier terugvinden.Reacties


 • Ad

  5 juni 2014 om 12:54

  Er bestaat niets hoger dan iPod touch 5e generatie :)

 • David

  5 juni 2014 om 13:34

  @ad dat weten de mannen van appletips heus wel hoor, dit maakt het tipje klaar voor de toekomst. Vrij logisch.

 • KIGO

  21 juni 2014 om 21:53

  Ik gebruik regelmatig de nieuw filters op mijn 4s maar ik ben er nu achter als ik ze naar mijn Macbook oplaad zijn alle filters eraf en zijn het weer normale foto’s. Ben ik de enige? of is er een instelling op mijn iphone die niet goed staat ofzo? HELP!

Een reactie toevoegen: