20 juni 2017

Instagram: Foto’s en video’s archiveren (tijdelijk verwijderen)

Nieuw instagram logo

Sinds vorige maand is Instagram met de uitrol begonnen tot het archiveren van foto's en video's. Op deze manier kun je tijdelijk een Instagram-post verbergen voor je volgers.

De functie is nog niet direct beschikbaar voor iedereen, maar wordt nu al een paar weken langzaam uitgerold voor alle Instagram gebruikers. Op dit moment is de kans groot dat de functie werkt en gebruikt kan worden op jouw account. Er is geen speciale update voor nodig, de optie wordt automatisch actief, een herstart van je iPhone kan hierbij helpen.

Instagram foto's en video's archiveren

• Open de Instagram applicatie
• Navigeer naar de foto of video die je wil archiveren
• Tik boven de post op de drie bolletjes
• Kies voor 'Archiveren'

Instagram archiveren en tijdelijk verwijderen

De foto of video wordt onmiddellijk in je Archief geplaatst en is niet meer zichtbaar voor je volgers. Je archief kun je benaderen door je profiel te openen en bovenin de knoppenbalk te tikken op het klokje met de draaiende pijl. Wil je de Instagram-post weer opnieuw weergeven dan kun je de foto of video openen en bovenin op de drie bolletjes tikken. Kies vervolgens voor de optie 'In profiel weergeven'.

Lees ook: Al je Instagram vind-ik-leuks bekijken in de app

Instagram
InstagramApple Watch app
Categorie: Photo & Video, Social Networking
Ontwikkelaar: Instagram, Inc.
iPad & iPhone  12+  130 MB DOWNLOAD GRATIS

Appletips op Instagram

Ook appletips heeft een eigen Instagram account, iedere week posten we een fantastische videotips (miniscreencast) met betrekking tot iOS, macOS (OS X), Apple Watch of tvOS. Klik hier om de appletips te volgen op Instagram.Reacties


  • Tessa

    20 september 2017 om 13:23

    Geprobeerd, maar nu ik bij een gearchiveerde foto op “op profiel weergeven” heb geklikt, zie ik m nog steeds niet op mn profiel, maar er zit ook niks meer in het archief?!

Een reactie toevoegen: