20 november 2015

advKan je beter een iPhone met abonnement of los kopen?

3d touch iphone6s

Als trouwe iPhone gebruiker ben je er natuurlijk al aan gewend dat de kosten behoorlijk hoog kunnen zijn. iPhone is nou eenmaal exclusief en een los toestel kost dan ook zo rond de € 700,-. Je kan “besparen” op deze kosten door te kiezen voor een telefoon in combinatie met een abonnement. Maar onder de streep betaal je vaak meer dan wanneer je het toestel los zou kopen. Wat is nu het voordeligste? Kan je het beste een losse iPhone kopen in combinatie met een sim only? Of gaan voor een iPhone in combinatie met een abonnement? We hebben het voor je uitgezocht.

Los kopen uiteindelijk goedkoper

Hoewel het voor de portemonnee vaak anders aan voelt is het toch zo dat los kopen van je iPhone nog altijd de voordeligste oplossing is. Een losse 6S is verkrijgbaar vanaf € 729,-. Als je deze combineert met een voordelig sim only abonnement van bijvoorbeeld Tele2 of Simyo, ben je over het algemeen zo’n € 15,- tot € 20,- per maand voor je abonnement kwijt. Hierbij houden we rekening met de gedachte dat iPhone gebruikers graag op internet willen zitten en hebben we gekozen voor een bundel van minimaal 1000 MB met 4G mogelijkheid. Met deze combinatie scheelt het bij een looptijd van 24 maanden al snel tientallen euro’s op je totale kosten.

Voordelen iPhone in combinatie met een abonnement

Nu je weet dat de kosten uiteindelijk hoger zullen zijn is natuurlijk de vraag of je nog wel moet kiezen voor een telefoonabonnement. Toch kiezen er nog altijd erg veel mensen voor een abonnement en dat zal vast niet zonder reden zijn. Een groot voordeel ervan is dat je bijvoorbeeld niet in één keer alle kosten voor de telefoon hoeft te betalen. De kosten worden als het ware uitgesmeerd over de gehele looptijd. Hierdoor voelt het alsof het je minder geld kost en dat voelt een stuk prettiger. Een ander veelgebruikt argument is dat je in combinatie met een abonnement vaak gebruik kunt maken van speciale aanbiedingen.

Bekijk de website Telefoonabonnement.nl voor de beste iPhone aanbiedingen.


Het achterlaten van commentaar is niet (meer) mogelijk.