19 maart 2014

Kleine wijzigingen in iOS 7.1 (deel 3)

ios-7.1-icon-retinaWeer
Op het eerste zicht lijkt de weer applicatie nauwelijks veranderd, maar toch is er een opvallende wijziging. Zo zijn alle iconen die de weercondities weergeven aangepast. Denk hierbij aan de wolken, zon, regen, bliksem, enzovoorts.

Daarnaast is ook het Yahoo-logo aangepast naar de nieuwe versie. Onderstaande foto laat duidelijk het verschil zien tussen iOS 7 en iOS 7.1.

weeraanpassing

links iOS 7 / rechts iOS 7.1

Flickr
Via verschillende applicatie in iOS kun je eenvoudig bestanden delen via de verschillende deelmogelijkheden. Zo kun je binnen de foto applicatie je foto’s eenvoudig delen via Twitter, Facebook, maar ook Flickr. In iOS 7.1 is het icon van Flickr veranderden is deze strakker getrokken.

flickraanpassing

links iOS 7 / rechts iOS 7.1

In App aankopen
We weten allemaal dat Apple onder vuur ligt met het probleem dat vele iOS gebruikers onbedoeld aankopen doen vanuit applicatie. Dit komt omdat zodra je het wachtwoord van je Apple ID invoert in de iOS App Store of bij een in app aankoop dat je de eerste 15 minuten deze niet meer dient in te voeren en je gewoon aankopen kunt verrichten zonder wachtwoord in te voeren. Apple heeft hier veel tegenwind over ontvangen en heeft dit probleem aangepakt in iOS 7.1, vanaf nu krijg je na iedere in app aankoop onderstaande melding te zien.

inappaankopen

Bedieningspaneel
Met behulp van het bedieningspaneel kun je eenvoudig verschillende systeeminstellingen raadplegen. Veeg vanuit de onderkant van het scherm met één vinger omhoog om het bedieningspaneel te activeren. Wanneer je dit doet zal je merken dat de animatie in iOS 7.1 veranderd is en deze een soort van stuiterbeweging maakt.

controlcenterios

links iOS 7 / rechts iOS 7.1

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Mario

  19 maart 2014 om 19:44

  Ik weet niet of deze functie aanwezig was in 7.06 maar in 7.1 staan er in de safari adresbalk regels en als je daar op drukt krijg je de pagina die je aan het lezen bent scherm groot, voor mij een van de beste (nieuwe) dingen.

 • Nic

  20 maart 2014 om 8:38

  Mario, dit was al in iOS 6 dit heet reader, zo kan je de pagina zonder advertenties en etc, is alleen gefocust op de tekst.

 • Mario

  20 maart 2014 om 9:44

  Dat heb als je nog maar IOS gebruikt sinds versie 7 :-) dus alles is nieuw voor mij

 • Jules

  20 maart 2014 om 13:53

  Ik heb sinds 3 dagen iOS 7.1 en heb het idee dat de batterij nu plotseling enorm is afgenomen ( ongeveer 2x korter) hebben jullie dit ook?? Welke instellingen zijn er veranderd waardoor dit mogelijk is??

 • Robin

  21 maart 2014 om 13:53

  @Jules Daar hadden mijn vrouw en ik ook last van sinds we de upgrade hebben gedaan van 7.0.4 > 7.0.6 en helaas had de upgrade naar 7.1 (OTA) dit niet verholpen. Wij hebben beiden een iPhone 4S.

  De accuduur was dramatisch geworden. De iPhone haalt het eind van de dag nu veelal niet waar ik voorheen nog makkelijk 40/50% over had voor het slapen gaan (22/23uur). Nu moet ik vaak om 18/19.00uur opladen i.v.m. 5/10% nog resterende accu. We hebben wel beide op de zaak standaard WIFI aanstaan op het toestel. 3G gebruiken we niet.

  Daarnaast ook al veel opties geprobeerd zoals ik eerder in de topic heb beschreven.
  Eerder genoemde zaken als onderstaand helpen helaas niet:
  – netwerk: handmatig op KPN NL gezet
  – tijdzone handmatig gezet
  – tijdelijk 3G aan / WIFI uit
  – e-mail accounts verwijderen en herstart en opnieuw toevoegen
  – terug naar fabrieksinstelling zonder gebruik van backup via iTunes heeft het probleem ook niet opgelost
  – volledig accu leeg laten lopen en vervolgens 10min wachten en dan volledig tot 100% opladen
  – veel besparende zaken aangezet sinds 7.0.6 (e-mail handmatig ophalen, geen apps verversen op achtergrond, beperkt aantal apps met gps functie aan Apple Maps bijv, brightness 50% of lager), maar zelfs dat helpt niet

  Ik heb ook het idee dat hij veel langer over het opladen deed of het nu via computer of direct via netstroom is.

  Uiteindelijk de tip gevonden op Tweakers forum (iOS7 ervaringen) waarop iemand anders hetzelfde probleem had. Die bleek ook dezelfde Scoupy app als ik en mijn vrouw op zijn telefoon te hebben gehad. Het blijkt dat er in de huidige versie van de app een bug zit waardoor deze constant GPS data verbruikt. De enige oplossing die werkt is de app volledig verwijderen en even de telefoon opnieuw op te starten.

  In ons geval was het de Scoupy app. Het blijkt wel dat je sinds 7.0.6/7.1 veel voorzichter moet omgaan in het wel/niet toegang geven tot GPS voor sommige apps.

  Wij haalden sinds 7.0.6./7.1 zo’n 14 uur maximaal op een dag met de GPS Scoupy bug.

  Nu halen we zo’n 1,5 dag (dag 1 07.00 uur van lader en 90% van dag op WIFI en telefonisch bereikbaar tot de volgende dag 13.00 uur – 6% accu) zelfs als ik ’s nachts mijn toestel niet op vluchtmodus/slaap modus zet zoals ik normaal gesproken doe!
  De gebruik en stand-by tijd is nu ook weer verschillend (zoals het hoort).

  Misschien dat deze of een andere app die een bugfix nodig heeft dit bij jou ook veroorzaakt waardoor je accu zo snel leeg loopt.

 • Arno Klomp

  1 mei 2014 om 9:31

  Perfecte tip over die Scoupy app! Ook bij mijn 4S was de accuduur dramatisch geworden. Tot ik op basis van deze tip de Scoupy app verwijderde. Opgelost!

Een reactie toevoegen: