21 september 2015

iOS 9Kleine wijzigingen in iOS 9 (#2)

Logo voor iOS 9

Nieuw berichtencentrum voor de iPad

Het berichtencentrum ziet er op de iPad anders uit, voorheen was deze gelijk aan het berichtencentrum voor de iPhone. Nu heeft de iPad een eigen berichtencentrum en benut beter de ruimte op het scherm.

Zo kun je widgets verdelen over twee kolommen, je kunt ze plaatsen in de dagweergave maar ook in de speciale widgetweergave aan de rechterkant. Door op 'Berichtgeving' te tikken kun je alle meldingen bekijken per dag of per app (Instellingen ▸ Berichtgeving). Het berichtencentrum activeer je door vanaf de bovenkant van het scherm omlaag te vegen, tik op 'Wijzig' om hem aan te passen.

berichtencentrum iPAd

Afgeronde hoeken

Het lijkt iets van de jaren tweeduizend, maar de afgeronde hoeken zijn weer terug. Bij de introductie van iOS 7 had Apple alles strak getrokken in iOS, maar daar lijken ze spijt van te hebben. De pop-up menu’s (bijvoorbeeld het deel-menu) heeft nu afgeronde hoeken, dit maakt de interface iets speelser en levendiger. In voorgaande versie van iOS zag het er zo uit, klik hier.

Eigen contactenkaart

Iedereen heeft een eigen kaart in zijn of haar contacten, deze kaart kun je het beste aanmaken en zo volledig mogelijk in te vullen. Je kunt je eigen kaart koppelen aan iOS via Instellingen ▸ Mail, Contacten, Agenda ▸ scroll naar Contacten en klik hier op 'Mijn info'.

In iOS 9 kun je makkelijker je kaart raadplegen, open Contacten app of het contacten overzicht in de Telefoon app. Bovenaan deze lijsten vind je jouw eigen kaart terug, voorheen stond hier alleen je nummer en kon je er niet op tikken. Scroll helemaal naar boven in de lijst en veeg dan nogmaals omlaag om de kaart te bekijken.

mijn kaart contacten

Ruimere opmaak in Mail

In de Mail applicatie is er ruimte vrij gemaakt voor de opmaak, in iOS 9 is er meer witruimte en is alles wat luchtiger. De tekst staat niet meer op elkaar gedrukt en je hebt een beter overzicht. Bovendien is het lettertype van het onderwerp groter.Reacties


 • Bultink

  8 oktober 2015 om 8:52

  Nu wij ios 9 op de ipad hebben, kan ik bij reclame geen e mails meer lezen. Er staat, dit bericht kan niet gedownload worden door de server. Helaas heb ik bij de update reclame weg gevinkt, in plaats van wel reclame. Hoe kan ik dit weer instellen. Met vriendelijke groet,
  Mevr. J. Bultink

 • Bultink

  8 oktober 2015 om 8:59

  Hier nog een vraag, hoe kan ik een nieuw opslagmapje maken?
  Bij de emails of concepten.
  Met vriendelijke groet,
  Mevr. J. Bultink

 • Katja

  14 november 2015 om 14:06

  Hallo,
  Als ik synchroniseer met men wagen, geeft hij in de auto niet alle contacten weer..Ik heb al alles geprobeerd. De simcontacten geïmporteerd, alle contacten staan aan..
  Kan er iemand me hierbij helpen?
  Thx!
  Katja

 • marijna

  14 januari 2016 om 18:09

  Bij “mijn Kaart” komt steeds de naam van mijn partner te staan? Hoe kan dit? Als ik hem verander in mijn gegevens dan wijzigt het bij hem :(

 • Wesley Fabry

  14 januari 2016 om 19:00

  Dan gebruiken jullie vast 1 iCloud account, beste is per persoon een iCloud account aan te maken. Instellingen – iCloud

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!