21 september 2015

iOS 9iOS 9: Waar zijn de recente contacten gebleven?

contacten icon iOS

Waar zijn de recente contacten gebleven? Het is een vraag die veel iOS 9 gebruikers zich stellen, de optie is namelijk verhuisd naar een andere locatie.

Sinds iOS 8 is het mogelijk om je recente contacten te bekijken in de appkiezer (multitasking scherm), deze kon je raadplegen door tweemaal te drukken op de thuisknop. Nu vind je de recente contacten niet meer terug in de appkiezer, maar in Spotlight. Hoe je ze kunt raadplegen lees je hieronder terug.

recente contacten

Spotlight kun je activeren door omlaag te vegen op het beginscherm (app-overzicht) of door vanuit het beginscherm van links naar rechts te vegen tot je Spotlight ziet. Alleen bij deze laatste handeling kun je de recente contacten bekijken.

Onder de zoekbalk vind je Siri-suggesties terug met in de bovenste rij je recente contacten, deze optie wordt niet alleen getoond op de iPhone, maar ook op de iPad en iPod Touch. Via de optie 'Toon meer' naast 'Siri-suggesties' kun je meerdere contacten bekijken, evenals applicaties.

Lees ook: iOS 9, Pro-actieve Siri en nieuwe SpotlightReacties


 • Frank

  21 september 2015 om 9:23

  De recente contacten zie je er inderdaad, maar in de app kiezer kon je er ook voor kiezen om je favoriete contacten te laten zien en die optie mis ik eigenlijk veel meer.

 • Berend

  21 september 2015 om 15:44

  Op m’n iPhone 4S heb ik niet de mogelijkheid naar links te schuiven vanaf het eerste scherm. Met andere woorden ik zie niet het vergrootglas naast de puntjes van de schermen. Ik heb al een complete reset uitgevoerd (via iTunes) maar dit mag niet baten. Op m’n iPad Mini2 werkt het perfect. Iemand een idee?? Thanks.

 • Berend

  21 september 2015 om 15:49

  Ik bedoel dus van links naar rechts schuiven vanaf het beginscherm om Spotlight te zien (wat niet lukt).😣

 • Wesley Fabry

  21 september 2015 om 15:52

  Dat klopt, de 4s heeft geen pro-actieve siri helaas, dus ook geen spotlight op deze manier..

 • Berend

  21 september 2015 om 16:14

  Bedankt voor de reactie Wesley. Wel apart dat bij besprekingen over iOS9 van deze uitzondering geen melding wordt gemaakt 😔.

 • Wesley Fabry

  21 september 2015 om 16:22

  We hebben helaas niet alle iPhones hier, dus we komen er niet altijd onmiddellijk achter ;-)

 • tom

  22 september 2015 om 17:04

  Ik vond het voorheen beter. Omdat ik spotlight niet wil gebruiken zit ik steeds een scherm te veel naar links

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!